VIŠE OD POLOVINE GASA ISCURELO IZ OŠTEĆENOG SEVERNOG TOKA: Ostatak će iz cevi nestati do nedelje - slučaj i dalje nerešen

Novosti online

28. 09. 2022. u 22:51

VIŠE od polovine gasa u oštećenim gasovodima Severni tok 1 i 2 isurilo je iz cevi, a procenjuje se da će preostale količine iscuriti do nedelje, izjavio je danas šef danske agencije za energetiku Kristofer Bocau, prenosi Rojters.

ВИШЕ ОД ПОЛОВИНЕ ГАСА ИСЦУРЕЛО ИЗ ОШТЕЋЕНОГ СЕВЕРНОГ ТОКА: Остатак ће из цеви нестати до недеље - случај и даље нерешен

Foto AP

Curenja iz ovih cevovoda otkrivena su u ponedeljak nakon što su regisrovane eksplozije na nekoliko lokacija u danskim i švedskim vodama. Evropska unija i NATO smatraju da je uzrok tih incidenata sabotaža.

Danska policija je takođe pokrenula istragu o ovom slučajui i sarađuje sa policijskim vlastima Švedske i Nemačke, rekla je šefica policije u Kopenhagenu An Tones na brifingu za novinare.

U cevima gasovoda Severni tok 1 i 2 bilo je ukupno 778 miliona kubnih metara prirodnog gasa, što odgovara ekvivalentu godišnje emisije CO2 u Danskoj od 32 posto, navodi se u saopštenju Agencije za energetiku.

BONUS VIDEO: 

ISPRAĆAJ ŠINZA ABEA: Oko 700 zvaničnika na državnoj sahrani

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

KAKO OTKRITI PREVARU? Svaki deveti polovnjak u Srbiji ima VRAĆENU KILOMETRAŽU - na šta morate obratiti pažnju pri kupovini