EKONOMSKI rat koji su zapadne zemlje pokrenule protiv Rusije imao je suprotne rezultate, rekao je bivši finansijer sa Volstrita Majkl Hadson u intervjuu za nemačku publikaciju Junge Velt, prenose RIA Novosti.

Marko

07.08.2022. 12:47

Sada je već svima jasno da je ruska vojna operacija samo deo (gotovo zanemarljiv) bitnih svetskih promena koje se tiču finansijaskog kapitala, monetarne politike i trgovinske premoći. Obračun u Ukrajini treba samo da pokaže da Amerika više ne može da se širi u Evropi prema istoku, ali glavno oružje Istoka je obaranje svetske valute - dolara, ucenjivačke valute koji je u suštini problematične vrednosti zbog nekontrolisanog štampanja. Nadam se da naši ministar finansija kao i guverner Narodne banke shvataju ovu situaciju, da se što pre oslobode dugova u dolarima, da se ubuduće što manje zadužuju jer će samo država koja je manje dužna i koja može da ponudi gotov proizvod moći ekonomski da opstane. Pri tome je potrebno da se što manje angažuju strani investitori, posebno Zapadni, jer oni mogu lako da bankrotiraju zbog pogrešne ekonomske politike koju vode njihove države.

Djordje

07.08.2022. 13:29

Ima li u ovom tekstu nesto sto nismo znali i sto je vec danima po raznim medijima?! Da li vam je trebao taj ekspert da vam kaze ono sto vec svi znamo?!