PETKOVIĆ OTVORIO NOVI POGON FABRIKE "JUMKOS" U ZUBINOM POTOKU: Otvaranje novih radnih mesta prioritet Kancelarije za KiM

Novosti onlajn

27. 06. 2022. u 14:14

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji povodom Vidovdana boravi u dvodnevnoj poseti pokrajini, otvorio je danas novi pogon fabrike "Jumkos" u Zubinom Potoku, a potom obišao i centralu i radni pogon fabrike.

ПЕТКОВИЋ ОТВОРИО НОВИ ПОГОН ФАБРИКЕ ЈУМКОС У ЗУБИНОМ ПОТОКУ: Отварање нових радних места приоритет Канцеларије за КиМ

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U otvaranje i pokretanje proizvodnje pogona u naselju Brnjak Kancelarija za Kosovo i Metohiju investirala je 69 miliona dinara, a posao će dobiti još 24 žene iz opštine Zubin Potok, dok je u kompletnu fabriku država investirala 110 miliona dinara. On je potom sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i predsednikom Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđanom Vulovićem obišao i centralu fabrike i radni pogon u kom je uposleno 55 žena.

Nakon obilaska, Petković je istakao da je otvaranje novih radnih mesta prioritet Kancelarije za KiM. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Ovde smo jednim fantastičnim povodom i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo u Jumkosu uspeli da zaposlimo 79 žena, to znači da se kroz plate tih žena u Zubinom Potoku izdržava 79 porodica.Ovo je važna i značajna investicija Republike Srbije. Ukupno smo za ovaj pogon u Zubinom Potoku, ali i Brnjaku izdvojili 110 miliona dinara i činićemo sve što možemo i ubuduće kako bismo obezbedili dodatnu proizvodnju, samim tim i veći broj radnih mesta. Malopre smo čuli od predstavnika opštine da i pored ovih radnih mesta ima još prostora za 30 žena koje mogu da se zaposle. To vam govori da se ovde radi punom parom, da se ima i te kako proizvodnje, da ćemo kada se radi o proizvodnji tekstila jačati. Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Republike Srbije investicijama, ulaganjima u nova radna mesta pre svega pomažu ostanak i opstanak našeg naroda na KiM i zaustavljanje odliva, pogotovo mladog stanovništva. Samim tim jačamo ovu opštinu i ostanak našeg naroda na KiM - istakao je Petković.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 On je naveo da u Zubinom Potoku imamo još jednu značajnu veliku fabriku - Simpo.

- Za godinu dana preko 350 garnitura nameštaja je ovde proizvedeno. Tamo u Simpu radi 78 ljudi. To je značajna i važna fabrika sa investicijom Vlade Srbije od 150 miliona dinara. Tu ne stajemo, nastavićemo i dalje da se borimo, da se borimo za naš Zubin Potok, za ostale opštine, ne samo na severu KiM, već svuda gde živi naš narod na Kosovu i Metohiji - poručio je Petković.

Predsednik Privremenog organa Srđan Vulović zahvalio je direktoru Petkoviću, Kancelariji za KiM, Vladi Srbije na podršci i značajnom ulaganju u ovu opštinu.

BONUS VIDEO:

POČAST ZA PREDSEDNIKA: Plaketa zahvalnosti za Vučića na Rosuljama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAŠTO BEBE NE TREBA LJUBITI? Dr Milićević za Novosti: Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

ZAŠTO BEBE NE TREBA LjUBITI? Dr Milićević za "Novosti": Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

PEDIJATAR dr Saša Milićević rekao je za "Novosti" da neće svaka beba obolela od velikog kašlja završiti na bolničkom lečenju. Kako se bebe leče? Koja se terapija primenjuje? Koliko traje vakcinalni imunitet? Samo su neka od pitanja koje smo postavili pedijatru dr Milićeviću u prvoj epizodi podkasta "Nije samo naslov ".

06. 02. 2024. u 15:17

Komentari (0)

NAĐITE TRENUTAK ZA SEBE: Vaša šoljica kafe - momenat u kome je vaše vreme samo vaše