PETKOVIĆ OTVORIO NOVI POGON FABRIKE "JUMKOS" U ZUBINOM POTOKU: Otvaranje novih radnih mesta prioritet Kancelarije za KiM

Novosti onlajn

27. 06. 2022. u 14:14

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji povodom Vidovdana boravi u dvodnevnoj poseti pokrajini, otvorio je danas novi pogon fabrike "Jumkos" u Zubinom Potoku, a potom obišao i centralu i radni pogon fabrike.

ПЕТКОВИЋ ОТВОРИО НОВИ ПОГОН ФАБРИКЕ ЈУМКОС У ЗУБИНОМ ПОТОКУ: Отварање нових радних места приоритет Канцеларије за КиМ

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U otvaranje i pokretanje proizvodnje pogona u naselju Brnjak Kancelarija za Kosovo i Metohiju investirala je 69 miliona dinara, a posao će dobiti još 24 žene iz opštine Zubin Potok, dok je u kompletnu fabriku država investirala 110 miliona dinara. On je potom sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i predsednikom Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđanom Vulovićem obišao i centralu fabrike i radni pogon u kom je uposleno 55 žena.

Nakon obilaska, Petković je istakao da je otvaranje novih radnih mesta prioritet Kancelarije za KiM. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Ovde smo jednim fantastičnim povodom i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo u Jumkosu uspeli da zaposlimo 79 žena, to znači da se kroz plate tih žena u Zubinom Potoku izdržava 79 porodica.Ovo je važna i značajna investicija Republike Srbije. Ukupno smo za ovaj pogon u Zubinom Potoku, ali i Brnjaku izdvojili 110 miliona dinara i činićemo sve što možemo i ubuduće kako bismo obezbedili dodatnu proizvodnju, samim tim i veći broj radnih mesta. Malopre smo čuli od predstavnika opštine da i pored ovih radnih mesta ima još prostora za 30 žena koje mogu da se zaposle. To vam govori da se ovde radi punom parom, da se ima i te kako proizvodnje, da ćemo kada se radi o proizvodnji tekstila jačati. Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Republike Srbije investicijama, ulaganjima u nova radna mesta pre svega pomažu ostanak i opstanak našeg naroda na KiM i zaustavljanje odliva, pogotovo mladog stanovništva. Samim tim jačamo ovu opštinu i ostanak našeg naroda na KiM - istakao je Petković.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 On je naveo da u Zubinom Potoku imamo još jednu značajnu veliku fabriku - Simpo.

- Za godinu dana preko 350 garnitura nameštaja je ovde proizvedeno. Tamo u Simpu radi 78 ljudi. To je značajna i važna fabrika sa investicijom Vlade Srbije od 150 miliona dinara. Tu ne stajemo, nastavićemo i dalje da se borimo, da se borimo za naš Zubin Potok, za ostale opštine, ne samo na severu KiM, već svuda gde živi naš narod na Kosovu i Metohiji - poručio je Petković.

Predsednik Privremenog organa Srđan Vulović zahvalio je direktoru Petkoviću, Kancelariji za KiM, Vladi Srbije na podršci i značajnom ulaganju u ovu opštinu.

BONUS VIDEO:

POČAST ZA PREDSEDNIKA: Plaketa zahvalnosti za Vučića na Rosuljama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali: Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)