VLADA OGRANIČILA CENU DUGOTRAJNOG MLEKA: Ne sme biti skuplje od navedenog iznosa u narednih 60 dana

Novosti onlajn

29. 04. 2022. u 14:56

VLADA Srbije je na jučerašnjoj sednici u cilju zaštite standarda građana produžila važenje Uredbe o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica za narednih 60 dana, a iz Ministarstva trgovine navode da se jedna od izmena posebno odnosi na cenu dugotrajnog mleka.

ВЛАДА ОГРАНИЧИЛА ЦЕНУ ДУГОТРАЈНОГ МЛЕКА: Не сме бити скупље од наведеног износа у наредних 60 дана

Foto Igor Marinković

- Izmenama Uredbe je precizirano da maksimalna maloprodajna cena UHT mleka sa 2,8 procenata mlečne masti ne sme prelaziti 113,99 dinara po litru, a koja uključuje trgovačku maržu koja maksimalno može iznositi 12% - navedeno je u saopštenju Ministarstva trgovine.

Podseća se da će u narednih 60 dana i cena šećera, brašna tip 400 i tip 500, suncokretovog ulja i svinjskog buta ostati nepromenjena, što znači da neće prelaziti nivo cena tih proizvoda na dan 15. novembar 2021. godine.

Tačnije, ograničenje cena primenjuje se na šećer kristal u pakovanju od jednog kilograma, brašno tip 400 i tip 500 u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra i svinjski but, precizira se u saopštenju.

Ministarstvo trgovine je, inače, danas objavilo i nove cene goriva koje će važiti do 6. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!