MOMIROVIĆ: Finansijska pomoć za vozače čiji su kamioni zarobljeni u Ukrajini

Novosti online

21. 04. 2022. u 14:14

SRPSKI vozači kamiona koji su, usled oružanih sukoba, bili zarobljeni u Ukrajini i pri tome izgubili svoje kamione, dobiće u narednom periodu od države značajnu finansijsku pomoć u iznosu od dva miliona dinara po kamionu, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon sastanka sa vlasnicima firmi i vozačima kamiona koji su bili zarobljeni u ratnoj zoni u Ukrajini.

МОМИРОВИЋ: Финансијска помоћ за возаче чији су камиони заробљени у Украјини

Foto; Ministarstvo

- Uspeli smo da obezbedimo povratak naših ljudi kao i skoro svih kamiona u Srbiju, a uz finansijsku podršku države obezbedićemo što brži nastavak poslovanja - rekao je Momirović. Prema informacijama MGSI, pomoć će primiti trojica prevoznika.

Foto; Ministarstvo

Ministar Momirović je istakao da je kroz kontakte sa udruženjima autoprevoznika, ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infratsrukture dobijalo tačne informacije o broju i lokaciji svih kamiona i vozača, naših državljana, koji su bili sprečeni da nastave svoj put iz Ukrajine ka Srbiji.

Prema poslednjim informacija, njih šezdeset je bezbedno stiglo iz zone zahvaćene sukobima u Ukrajini. Vozač kamiona i vlasnik transportne firme Danilo Polić zahvalio se ministaru Momiroviću na maksimalnoj podršci i pomoći koju je pružao u teškim trenucima sa kojim su naši vozači kamiona bili suočeni tokom boravka u ratnoj zoni u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024