PRVA FAZA UREĐENJA STEPINOG GAJA DO KRAJA JUNA: Zelena oaza na samo 13 kilometra od centra Beograda

Tanjug

18. 04. 2022. u 15:01

MINISTARKA trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić prisustvovala je danas početku radova u okviru prve faze projekta za pejzažno uređenje Stepinog gaja u Velikom Mokrom Lugu i najavila da će radovi biti gotovi do juna, kada će Beograđani moći da uživaju u ovoj zelenoj oazi nadomak centra Beograda.

ПРВА ФАЗА УРЕЂЕЊА СТЕПИНОГ ГАЈА ДО КРАЈА ЈУНА: Зелена оаза на само 13 километра од центра Београда

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ona je istakla da projekat pored pejzažnog uređenja parka podrazumeva i izgradnju igrališta.

- Danas smo ovde da obeležimo početak radova na izgradnji projekta turističke infrastrukture u Stepinom gaju i resorno ministarstvo izdvojilo je 24 miliona dinara za ovaj projekat - rekla je Matićeva.

Dodala je da je ovo samo početak uređenja te prelepe lokacije, koja se nalazi samo 13 kilometara od strogog centra grada. Matićeva je objasnila da je cilj ovog projekta da se ova lokacija približi kako Beograđanima, tako i stranim turistima. Takode, ministarka je rekla da su Beograd i Srbija od početka godine bili primamljiva destinacija za turiste.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Od početka godine mi beležimo porast dolazaka stranih turista za čak 46 odsto više, nego prošle godine. Imamo do sad 400.000 turista u Srbiji - navela je ona.

Ocenila je da je to značajan porast u odnosu na prošlu godinu i zaključila da će, prema dosadašnjim podacima, predstojeća sezona biti sjajna.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Naglasila je da su Beograd i zelene oaze, kao što je Stepin gaj udaljen svega 13 kilometara od centra, apsolutni prioritet kako ministarstva, tako i Turističkih organizacija, te najavila da će se nastaviti sa ulaganjem u projekte uređenja turističke infrastrukture.

Matić je zahvalila opštini Zvezdara i TOB koje daju svoj doprinos da se pored turističkg ulaganja, ova lokacija obogati i drugim sadržajima, kako bi bila primamljiva našim sugrađanima i turistima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)