OTVOREN 43. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA: Do Egeja četvoročlanoj porodici potrebno 400€

J. D.

25. 03. 2022. u 09:45

POSLE godinu dana pauze, pod kupolama prestoničkog sajma juče je počeo 43. međunarodni sajam turizma.

ОТВОРЕН 43. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА: До Егеја четворочланој породици потребно 400€

Foto N. Skenderija

Mnogobrojni posetioci obilazili su štandove najznačajnije turističke manifestacije u zemlji i regionu u potrazi za što povoljnijim putovanjima. Na listama prioriteta za letovanje ove godine su obale Egejskog i Jadranskog mora gde se aranžmani prodaju i sa 50 odsto popusta. Među mnogobrojnim ponudama su aranžmani u Grčkoj, Turskoj, Egiptu, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Tunisu, Rumuniji, Mađarskoj, Slovačkoj i Maleziji koja je ove godine prvi put na sajmu.

Ako se četvoročlana porodica odluči da letuje ove godine u Grčkoj sa dvoje male dece potrebno je da izdvoji od 400 do 600 evra van sezone po osobi ili do 1.500 evra ako se bira neko ostrvo. U cenu su uključeni smeštaj i hrana bez prevoza. Hoteli u Turskoj nude se po cenama od 350 pa sve do nekoliko hiljada evra, koliko košta odmor u nekom od ekskluzivnih hotelskih smeštaja.

- Iako su se mnoge zemlje otvorile za posetioce, pa su uslovi za ulazak znatno olakšani u odnosu na prošlu godinu, posetioci se i dalje uglavnom odličuju za obale Grčke - objašnjavaju u turističkim agencijama. - Trenutno su najzanimljiviji aranžmani koji se nude pred sezonu kada se po ceni od skoro 15.000 dinara mogu obezbediti put i smeštaj u nekom od mesta u Olimpskoj regiji.

Osim inostranstva pod sajamskom kupolom i ove godine su ponude iz različitih krajeva naše zemlje. Banje, planine, etno-sela ali i gradovi potrudili su se da raznovrsnim izletima privuku posetioce. Aktivan odmor, sa mnogobrojnim pešačkim turama, nude skoro svi planinski centri, dok gradovi različitim letnjim manifestacijama i koncertima mame posetioce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)