STRUČNO O IZAZOVIMA: U hotelu "Grand" počeo 29. Kopaonik biznis forum

V. N.

06. 03. 2022. u 18:16

PREDSTAVNICI države, biznisa, akademske zajednice okupili su se u nedelju ponovo na Kopaoniku. U Kongresnom centru hotela "Grand" u nedelju je počeo 29. Kopaonik biznis forum. Još jednom će se povesti diskusija o našim najvećim izazovima. Centralna tema je "Srbija 2030: Agenda održivog razvoja". Mišljenja će učesnici ukrstiti na čak 31 panelu.

СТРУЧНО О ИЗАЗОВИМА: У хотелу Гранд почео 29.  Копаоник бизнис форум

Foto Tanjug

"Nulti" dan je započeo makroekonomskim analizama i predviđanjima za ovu godinu za Srbiju i region Zapadnog Balkana. Već u ponedeljak govoriće se o glavnim ekonomskim i političkim dešavanjima u Srbiji i regionu kroz uvodna obraćanja guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković i ministra finansija Siniše Malog. Govoriće se i o političkim odgovorima na rastuću nejednakost, "borbi" za talente, četvrtoj industrijskoj revoluciji i izazovima digitalne transformacije, geopolitičkim pitanjima za region Zapadnog Balkana, kao i o regionalnoj saradnji kao preduslovu za održivi rast i pregledu nove inicijative inkluzivnog rasta iz ugla domaćih i stranih investitora.

Za drugi dan zakazani su paneli o energetskoj tranziciji, agendi povezivanja Zapadnog Balkana, zelenoj tranziciji, pitanjima održivosti poljoprivrede, digitalizaciji javnih usluga, davanju prioriteta zaštiti životne sredine, kao i prihvatanju veštačke inteligencije obrazovanjem kao ključnim faktorom za održivi razvoj. Trećeg dana tema će biti i "Šta mladi očekuju od nas?" Pre formulisanja zaključaka ovog skupa, planirano je obraćanje premijerke Ane Brnabić.

SPECIJALNI GOSTI

FORUM će ugostiti tri specijalna gosta - Vladimira Kostića, akademika, profesora i predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti, koji će ukazati na ključne faktore budućeg razvoja Srbije, Karlosa Alvarez-Pereiru, člana Rimskog kluba, koji će govoriti o Svetu posle kovida i Branka Milanovića, profesora, istraživača i svetski poznatog autora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja