VIŠE se ni voda u plastičnim flašama ne prodaje u standardnim količinama, već su pakovanja manja od 15 do 25 mililitara. Potrošači su navikli da u ambalaži dobiju pola, litar ili litar i po sadržaja. Međutim, nekoliko proizvođača u Srbiji vodu prodaje u ambalažama od 475, 1,25 i 1,35 mililitara. Među njima je i Mg Mivela. Ovaj marketinški trik, praksa smanjivanja pakovanja, prisutan je niz godina i na evropskom i na našem tržištu, ali uvek izazove nezadovoljstvo kupaca.

Stole

24.02.2022. 20:33

@Tijana - 20година конзумирао сам мивелу.Прво у балонима од 5литара затим мивелу са зеленом етикетом 10година.Затим мивелу са црвеном етикетом(1.5л) дневно једна флаша. Престао сасм са коришћењем исте кад су смањили флашу на 1.2литра. Пррво сам помислио да нисам добио шећер кад морам да отворим нову боцу.Пожалим се продавцу нешто више пијем ову воду.Кад он „ ма не пијеш виши него смањили количину.

Rade

24.02.2022. 19:48

Da je narod pametan da udje u market otvori bas tu vodu sa smanjenom litrazom popije koliko im je dovoljno i vrati u raf. Niko nista im nemoze.

Bg Dex 1970

24.02.2022. 19:51

Nekako mi se čini da što se više približavamo toj EU, sve mi se više čini odbojnijom. Da li se neko seća standarda po JUS-u. Ne, nisam nostalgičan, samo sam realan, jer dok nam je bilo tog standarda, veš mašina "GORENJE" je bila praktično neuništiva.Pa "SLOBODA" iz Čačka sa svojim šporetima i usisivačiima, pa "EI" iz Niša sa svojim tv i radio uređajima itd. Danas, kada sledimo i uvodimo evropske standarde u privredi i poljoprivredi, jabuka nije slatka kao nekad, paradajz nije sočan, od crnog luka nema suza dok se secka, a samim tim i sama voda nije više toliko pitka. Ja bih da se vrate staklene flaše, jer na taj način se sadržaj iste neće promeniti ukus, boju i gustinu, što se zapravo i dešava kada je isti u plastici, jer neminovno dolazi do hemijske reakcije, poroznost plastike ubrzava kiselost samog sadržaja. To bi bio pravi marketinški potez, a ne ovakve kada sam proizvođač neće prividno da povisi cenu proizvoda, već se dovija na podmukao način kakav je ovaj. Potrošač će kupovati određeni proizvod do onog trenutka kada prepozna neku vrstu pokušaja prevare.

Kalesu

24.02.2022. 21:03

Smanji se ambalaža, uz obrazloženje koje vređa inteligenciju, a cena ostane ista. Da li je još neko primetio da se i u tv reklamama cene sve češće izražavaju u formi "100 grama - 29,99 dinara" (ono "99,99" je glupost sama za sebe), umesto za kilogram? Ovako, valjda, zvuče "jeftinije"!?

CVele

24.02.2022. 21:47

Ovakve proizvode sa smanjenom količinom i težinom kako bi se zadržala "stara cena" ne kupujem iz principa kao i mnogi drugi.Srpski inat i to zauvek!

Lucky

24.02.2022. 23:19

A ovaj hrvat sto je vlasnik ,,mivele,,(inace prirodno dobro koje se po ustavu ne prodaje ) ,,izmislio ,,toplu vidu. Manja ambalaza = manji sadrzaj. Znaci nema govora o zastiti zivotne sredine!!! Ajde uzgred da vam kazem i to ,da mi je drzava omogucila eksploataciju mineralne vode a on i mali iznor van fabrickog kruga koji su mestani Veluca napravili jos ko zna kada a pretpostavka je od kako postoji selo ,a postoji odavno jer i manastir ,,Veluca,,postoji jos iz 14 veka a ja licno mislim i pre ,jer su tu bili rudnici srebra jos pod Nemanjicima,zatvorio. I jos mu je garaantovano od strane drzave da na 6 km od glavlog uzvora niko ne sme da busi nov izvor.

Spartanac

25.02.2022. 09:00

Uzmite jednu "Rosu" na primer.... 0,5l (500ml).. Prirodna izvorska voda - negazirana. Izvorište Vlasina! ....znate šta je tu najveći problem ?!! Dole u dnu etikete ...bla bla za koga itd odmah posle koverte u nastavku a proizvodi i puni Coca- Cola?!!! Da, da ljudi moji. Dok se mi prepiremo čija je flaša veća ili skuplja , našu vodu sa planina popile crne guje (čitaj okiten creva) iz proročansta Tarabića! Ni jedna voda u Srbiji, nije naša! Bušite sopstvene bunare. Ne kupujte vodu! Ne punite im budžet! Kad već vodu nismo uspeli da sačuvamo ne dajte im pare!!!

Kiza

25.02.2022. 19:34

Каже "јесте непоштено ал' је по закону"?!? Шта то у ствари значи? Да су код нас на снази закони који нису поштени? Ко усваја такве (непоштене по грађане) законе и зашто? А свега тога не би ни било да смо задржали претходни (ЈУС) тржишни стандард! Ако ме сећање добро служи, ЈУС је укинут јер је био "престрог за европске стандарде"! Пошто европски стандарди много тога остављају на вољу произвођачима (рецимо произвољна тежина паковања, означавање запремине у 'кг' уместо у литрима (и обрнуто), како где произвођачу одговара - јогурт у кг уместо лит. мајонез у мл уместо у гр. ЈУС све ове непоштене трикове није дозвољавао, тј није допуштао "закониту" превару потрошача, па је зато и укинут! Само кажем...