PODELJENE SUBVENCIJE IZ GRADSKOG BUDŽETA: Devetoro vranjskih preduzetnika pokreće posao

Дејан Ристић
Dejan Ristić

28. 12. 2021. u 19:07

GRADONAČELNIK Vranja dr Slobodan Milenković potpisao je ugovore o dodeli subvencija za samozapošljavanje sa devetoro preduzetnika, u iznosu od po 250 hiljada dinara.

ПОДЕЉЕНЕ СУБВЕНЦИЈЕ ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА: Деветоро врањских предузетника покреће посао

D. Ristić

Ova mera je predviđena Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje za 2021. godinu, sa ciljem da se angažuju nezaposleni sa evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Za ove namene iz budžeta grada opredeljeno je 2,25 miliona dinara.

- Na ovaj način biće omogućeno pokretanje poslovne delatnosti u oblastima proizvodnja, zanatstvo i usluge. Mislim da će ova mera biti svrshodna i da će doprineti razvoju vaših delatnosti - poručio je MIlenković.

Lokalna samouprava će i u narednoj godini nastaviti sa merama aktivne politike zapošljavanja, najavio je gradonačelnik. Subvencija je namenjena za kupovinu nove opreme, mašina i uređaja za rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)