VOZOM PONOVO DIREKTNO DO LJUBLJANE: Pilot projekat kreće sledeće godine

Š.M.

21. 12. 2021. u 19:11

BEOGRAD i LJubljanu ponovo će posle duže pauze povezati železnica, pošto se očekuje uspostavljanje vozne linije Vilah - LJubljana - Zagreb - Beograd.

ВОЗОМ ПОНОВО ДИРЕКТНО ДО ЉУБЉАНЕ: Пилот пројекат креће следеће године

Saobraćajni fakultet

Pilot projekat trebao bi da zaživi sledeće godine.

O tome su razgovarali dekan Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu profesor Nebojša Bojović i gradonačelnik slovenačkog Grosuplja doktora Petra Verliča, sa kojim intenzivno sarađuje u okviru Asocijacije za promociju železničkih istraživanja i inovacija u jugoistočnoj Evropi (SEESARI), čiji je Verlič predsednik.

Dekan Bojović i Verlič razgovarali su o ponovnom uspostavljanju putničkog železničkog saobraćaja na relaciji Vilah - LJubljana - Zagreb - Beograd, jer trenutno ne postoji direktna veza između Zagreba i Beograda. Očekuje se da će linija početi sa radom kao pilot projekat sledeće godine.

Udruženje se zasniva na podršci identifikaciji, razvoju i implementaciji inovativnih rešenja za železnički sistem jugoistočne Evrope kao dela budućeg evropskog železničkog sistema, u čemu stručnjaci i projekti Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu imaju značajno mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)