STABILNA ENERGETSKA SITUACIJA! Svi blokovi na mreži, rade i TENT i Kostolac

Novosti online

20. 12. 2021. u 13:30

SVI blokovi proizvodnih kapaciteta Elektroprivrede Srbije su na mreži.

СТАБИЛНА ЕНЕРГЕТСКА СИТУАЦИЈА! Сви блокови на мрежи, раде и ТЕНТ и Костолац

Foto Tanjug

Proizvodnja električne energije je stabilna i obezbeđena je sigurnost elektroenergetskog sistema, potvrđeno je u EPS-u.

- Na mreži je ponovo svih osam blokova termoelektrane Nikola Tesla A, Nikola Tesla B, a pouzdano rade i svi blokovi u termoelektranama Kostolac A i Kostolac B - potvrdili su u EPS-u.

Kako je i ranije najavljivano, postepeno su termo-blokovi vraćeni na mrežu, a jutros je ponovo priključen i poslednji blok A6 i TENT A. Danonoćni predan rad i stručnost zaposlenih u Elektroprivredi Srbije bili su ključni za prevazilaženje problema i obezbeđenje energetske sigurnosti države, navode u ovoj kompaniji.

Podsetimo, sinoć je izvršni direktor za proizvodnju energije u EPS-u Miroslav Tomašević, povodom komentara da se sistem raspao kada je 30.000 domaćinstava ostalo bez struje, rekao da se sistem nije raspao, već je ostao stabilan.

- Nije raspad sistema kada 30.000 potrošača ostane bez struje, to je neprijatno za potrošače, ali kvar se reši. Raspad sistema je kad cela država ostane bez struje - rekao je Tomašević na TV Pink.

On je dodao da je bilo problema samo na TE “Nikola Tesla” u Obrenovcu.

- Termoelektrana u Obrenovcu se vratila, ostao je još jedan blok da vežemo sutra, prema tome, to je za mene završena priča - rekao je Tomašević.

Ponovio je da je ugalj zbog tehnoloških prilika u Kolubari bio lošijeg kvaliteta i to se, kako je rekao, zna već određeno vreme, jer nije lako iseliti okolna naselja i omogućiti kopu da odradi svoj deo posla, te da obezbedi ugalj adekvatnog kvaliteta.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara