NEIMARI U ZAMAHU: Izdatao 30 odsto više građevinskih dozvola

S.B.

15. 12. 2021. u 13:38

NEIMARI ne odmaraju. Statistika kaže da su u oktobru izdate su 3.843 građevinske dozvole, što je čak 30,5 odsto više nego godinu pre.

НЕИМАРИ У ЗАМАХУ: Издатао 30 одсто више грађевинских дозвола

Foto N. Skenderija

Od ukupnog broja dozvola izdatih u oktobru, 87,3 odsto se odnosi na zgrade, a 12,7 odsto na ostale građevine.

Prema dozvolama izdatim u oktobru, prijavljena je izgradnja 2.950 stanova, s prosečnom površinom od 74,8 kvadrata. Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 13,9 odsto stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom od 144,2 kvadrata, a 85,1 odsto stanova biće građeno u zgradama s tri stana i više stanova, i njihova prosečna površina biće znatno manja i iznosiće 62,2 kvadrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

I DALJE RASTEMO, UPRKOS KRIZI, A JAVNI DUG NAM JE POD KONTROLOM: Mali sa potpredsednicom regiona Evrope i Centralne Azije u Svetskoj banci