KRUPANJ SE NE VRAĆA U PROŠLOST: Ministar Momirović prisustvovao otvaranju radova na izgradnji nove kanalizacione mreže

Novosti online

16. 11. 2021. u 12:01

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je sa Ivanom Isailovićem, predsednikom opštine Krupanj i narodnom poslanicom Ivanom Popović prisustvovao otvaranju radova na izgradnji 7,5 kilometara nove kanalizacione mreže u Krupnju, gde će biti izgrađena i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

КРУПАЊ СЕ НЕ ВРАЋА У ПРОШЛОСТ: Министар Момировић присуствовао отварању радова на изградњи нове канализационе мреже

Foto: Ministarstvo građevinarstva

- Ovaj projekat je pravi signal da se Krupanj više ne vraća u prošlost. Projekat je zaista veliki, u vrednosti od 5 miliona evra, i podrazumeva izgradnju 7,5 kilometara potpuno nove najkvalitetnije kanalizacione infrastrukture. Kada postavimo nove cevi radimo i novi asfalt u širini od 2,5 metra. Ovakvi ekološki projekti su direktan nastavak politike koja je dovela do toga da je u Krupnju sve manja nezaposlenost, sve bolji kvalitet života, uz nove poslove i veće plate - rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović zahvalio se predsedniku opštine i njegovom timu na uspešnom zajedničkom radu na projektnoj dokumentaciji i izdavanju dozvola. Tom prilikom zamolio je sve da nastave sa dobrom dinamikom i da za najviše tri godine, koliko traje realizacija ovog projekta, radovi budu završeni kako bi ostavili čistu zemlju za našu decu, jer bez toga nema budućnosti.

- Ovo je veliki dan za Krupanj, pridružujem se predsedniku opštine Isailoviću u zahvalnici predsedniku Aleskandru Vučiću i ministru Momiroviću, jer za nas projekat koji je nešto malo manji od 5 miliona evra jeste izuzetno značajan. Sedam i po kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda svakako će unaprediti životni standard građana - istakla je Ivana Popović, poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

- Krupanj je prva lokalna samouprava u Mačvanskom regionu koja dobija postrojenja za preradu otpadnih voda i ozbiljnu kanalizacionu mrežu. Projekat je vredan blizu 5 miliona evra i Krupanj nikada nije imao pojedinačan projekat u ovoj vrednosti. Potrudićemo se da opravdamo poverenje države i nastaviti da se borimo za naše stanovništvo da ostane da živi ovde i da zajedno razvijamo Krupanj - rekao je Ivan Isailović, predsednik opštine Krupanj.

U opštini Krupanj u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 7,5 kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda (Krupanj i Mačkov kamen). Ukupna vrednost projekta u opštini Krupanj je 4.920.516 evra, a komunalnu infrastrukturu će graditi kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

BONUS VIDEO: 

KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U BELEKU, U HLADU BOROVE ŠUME: Veličanstveni hotel iz lanca poznatog po odličnoj usluzi, kvalitetu i bogatim sadržajima