PREGOVORI ZA BRŽE POŠILJKE: Zoran Đorđević se sastao sa kineskom ambasadorkom Čen Bo

B. Ca.

27. 08. 2021. u 16:33

DIREKTNO povezivanje i početak pregovora javnih poštanskih operatera Srbije i Kine kako bi se obezbedila neometana i stabilna isporuka pošiljaka iz Kine u Srbiju ostvarenih putem internet trgovine na platformama kineskih prodavaca, bila je tema jučerašnjeg razgovora v.d. direktora JP Pošta Srbije Zorana Đorđevića i ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo.

ПРЕГОВОРИ ЗА БРЖЕ ПОШИЉКЕ: Зоран Ђорђевић се састао са кинеском амбасадорком Чен Бо

Foto: Pošta/Igor Đukanović

Kako je navedeno u saopštenju "Pošte Srbije", bilo je reči o razvoju elektronske trgovine, povećanju broja pošiljki, kao i o pojačanim zahtevima korisnika da im kupljena roba bude isporučena u što kraćim rokovima. Očekuje se da će uvođenjem direktne avio linije za Peking problemi u tokovima internet trgovine biti otklonjeni, a put pošiljki znatno jeftiniji i brži, navedeno je u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno da naša i kineska pošta zajednički odgovore uspostavljanjem direktne saradnje, da se obezbedi stabilna isporuka pošiljaka iz međunarodnog saobraćaja, olakša transport i ispune zahtevi kupaca za što kraćim rokovima isporuke.

- 'Novi načini i novi putevi dostave, kao i povećanje logističkih kapaciteta za prijem robe generisane internet trgovinom, savremene su potrebe na koje ćemo adekvatno odgovoriti uz pomoć Kineske pošte, jednog od svetskih lidera u transportu, logistici i poštanskom saobraćaju - naveo je Đorđević. - Za realizaciju tih ciljeva planirane su nove investicije i nabavka najsavremenije opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a