SINIŠA MALI SAOPŠTIO SJAJNE VESTI: Danas isplata nagrada za osvajače olimpijskih medalja

Novosti online

29. 07. 2021. u 15:24

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da će Milici Mandić, Tijani Bogdanović i Damiru Mikecu, kao i njihovim trenerima, danas biti isplaćene novčane nagrade zbog osvajanja medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

СИНИША МАЛИ САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Данас исплата награда за освајаче олимпијских медаља

Foto: Tanjug

Siniša Mali je istakao da se za osvajanje zlatne medalje dobija 70.000 evra, za osvajanje srebrne 60.000 evra, a za bronzanu medalju 50.000 evra.

- Milici,Tijani i Damiru, kao i njihovim trenerima, danas će biti uplaćene novčane nagrade koje im pripadaju kao osvajačima olimpijskih medalja. Za to je ukupno izdvojeno 360.000 evra - naveo je ministar Mali.

On je podsetio da su novčane nagrade sada izjednačene za ekipne i individualne sportove, i da su  znatno uvećane u odnosu na prethodne Olimpijske igre u Riju 2016. godine, kada se za zlatnu medalju dobijalo 45.000 evra (40.000 u ekipnom sportu), za srebrnu medalju 40.000 evra (35.000 evra u ekipnom sportu), a za bronzanu 35.000 evra (30.000 evra u ekipnom sportu).

- Želeli smo da povećamo nagrade za osvajače medalje na olimpijskom takmičenju u Tokiju jer i na taj način želimo da im se zahvalimo za sve što su učinili, i što čine za našu zemlju, za to što su nas učinili ponosnima i srećnima i što su najbolji predstavnici Republike Srbije - rekao je ministar Mali.

On je još jednom istakao veličanstveni uspeh Milice Mandić, Tijane Bogdanović i Damira Mikeca na Olimpijskim igrama u Tokiju, dodajući da su oni pružili najbolji primer mlađim generacijama koliko je važno baviti se sportom, trenirati, ne odustajati i boriti se za svoj cilj.

On je istakao i da su u Republici Srbiji znatno povećana izdvajanja za sport, pa su tako rebalansom budžeta iz aprila meseca sredstva Ministarstva omladine i sporta povećana za 28,5%.

Tom prilikom je, rekao je ministar, za Olimpijski komitet Srbije opredeljeno dodatnih 118 miliona dinara, kako bi se obezbedili maksimalni uslovi za kvalitetne pripreme naših sportista i timova za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ministar je zaključio da će Republika Srbija nastaviti da ulaže u sport, koji je neophodan za razvoj zdravog duha i tela i za negovanje pravih vrednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)