ODRŽANA SEDNICA RADNE GRUPE ZA "JADAR": Izrečeno je mnogo neistina, građani će imati sve informacije

E.B.T.

06. 07. 2021. u 17:00

ZAŠTITA životne sredine je uslov svih uslova kada je reč o projektu "Jadar". Vlada Srbije je svesna njegovog značaja za sve građane i zato će sve informacije u svakom trenutku biti dostupne javnosti.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ЈАДАР: Изречено је много неистина, грађани ће имати све информације

Foto V. Mitrić

Ovo je istakla ministarka energetike Zorana Mihajlović tokom današnjeg predsedavanja sednicom Radne grupe za implementaciju projekta "Jadar".

- Bez obzira na razne neistine i dezinformacije koje se pojavljuju u javnosti, stav države je da sve što se bude radilo na ovom projektu može da se radi samo ukoliko su ispoštovani svi propisi i najviši standardi u oblasti zaštite životne sredine - naglasila je Mihajlovićeva. - U ovom trenutku nije završena studija procene uticaja na životnu sredinu, a bez nje je nemoguće doneti odluku o izgradnji rudnika.

Istaknuto je da davanje odobrenja za eksploataciono polje, koje je uslovljeno dobijanjem obima i sadržaja studije o proceni uticaja na životnu sredinu, nije isto što i dodela prava za eksploataciju.

Sastanku Radne grupe su prisustvovali i predstavnici kabineta predsednika Srbije i više ministarstava - zaštite životne sredine, građevinarstva, privrede i poljoprivrede, zatim Agencije za zaštitu životne sredine, Puteva Srbije, EMS, "Srbijagasa", "Elektrodistribucije Srbije", "Srbijavoda", Republičke direkcije za vode. Bili su prisutni i predstavnici ambasada u Srbiji, gradonačelnik Loznice i načelnik Mačvanskog okruga, kao i iz kompanije "Rio Sava eksplorejšen".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove