BOGATA SAJAMSKA JESEN ZA NAŠE PRIVREDNIKE: Domaće firme predstavljaju srpsku privredu širom sveta – od Španije i Francuske do Kine i Amerike

PKS

04. 10. 2022. u 11:23

PRIVREDNA komora Srbije organizuje nastup domaćih kompanija na brojnim sajmovima širom sveta, a jesenju sezonu predstavljanja srpske privrede svetskoj javnosti otvoriće Međunarodni sajam svežeg voća i povrća Fruit Attraction u Madridu, od 4. do 6. oktobra.

БОГАТА САЈАМСКА ЈЕСЕН ЗА НАШЕ ПРИВРЕДНИКE: Домаће фирме представљају српску привреду широм света – од Шпаније и Француске до Кине и Америке

Foto PKS

PKS i Razvojna agencija Srbije po prvi put organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem međunarodnom sajmu svežeg voća u Španiji. Nastup na sajmu će omogućiti izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

„Fruit Attraction je jedan od vodećih međunarodnih sajmova proizvođača voća i povrća na svetu koji se svake godine održava u Madridu. Ove godine okupiće 1.800 izlagača i 90.000 poslovnih ljudi iz 130 zemalja”, kaže Jovanka Ćalina, rukovodilac Centra za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja PKS.

Foto PKS

Jovanka Ćalina

Svega nedelju dana nakon nastupa u Španiji, srpski privrednici imaće priliku da učestvuju i na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije SIAL u Parizu, od 15. do 19. oktobra, u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije.

U pitanju je vodeći međunarodni sajam prehrambene industrije na tržištu Francuske i Evropske unije koji se održava svake druge godine. U 2018. godini na sajmu je učestvovalo više od 7.200 izlagača iz 119 zemalja. Posetilo ga je više od 300.000 stručnih posetilaca, od čega 73 odsto međunarodnih gostiju. Zbog pandemije virusa korona sajam nije održan 2020. godine.

Foto PKS

Na sajmu SIAL Srbija će se predstaviti sa dva štanda i u dve hale, u hali sa nacionalnim štandovima i u hali gde se predstavljaju zamrznuti proizvodi.

NAKON PARIZA PRAVAC ŠANGAJ I ČIKAGO

Srpski privrednici pripremaju se i za put u Šangaj, gde će predstaviti svoje proizvode i poslovanje na 5. Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu China international import expo - CIIE, od 5. do 10. novembra.

Od ovog sajma se očekuje da bude platforma na kojoj bi zemlje učesnice predstavile svoje ekonomske potencijale i dobile priliku da ostvare kontakte sa kineskim partnerima. Očekuje se učešće predstavnika više od 100 zemalja i regiona, kao i 150.000 profesionalnih kupaca iz Kine i drugih država. Srbija će se predstaviti sa nacionalnim štandom u hali za prehrambenu industriju.

Foto PKS

Nakon Kine, srpske privrednike očekuje debitantski nastup na Međunarodnom sajmu robnih marki PLMA CHICAGO, od 13. do 15. novembra, koji će se nakon 2019. i pojave pandemije ponovo održati uživo. Ova manifestacija u Americi više od 30 godina predstavlja vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca na području Severne Amerike.

U 2019. godini na sajmu je učestvovalo više od 1.500 izlagača iz 40 zemalja, od čega se 25 zemalja predstavilo sa nacionalnim štandovima.

ZELENA EKONOMIJA U ITALIJI

PRIVREDNA komora Srbije organizuje posetu domaće privredne delegacije sajamskoj manifestaciji iz oblasti zelene i cirkularne ekonomije Eco Mondo, od 8. do 10. novembra u Riminiju u Italiji.

„Eko Mondo“ je referentna sajamska manifestacija u Evropi i Mediteranu u oblasti zelene i cirkularne ekonomije. U prošlogodišnjem izdanju sajma učestvovalo je više od 69.000 posetilaca i 1.100 izlagača. Ove godine, organizator je posvetio posebnu pažnju otpadu od hrane, tekstilnom otpadu i u vezi sa tim startapima i inovacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna