NOVI PROGRAMI NIŠKOG PARKA, ŠKOLE STARTAPA I INOVACIJA: NTP Niš - kuća inovativnih kompanija Srbije

PKS

01. 03. 2022. u 16:01

NAUČNO-tehnološki park Niš pokrenuće dva nova programa - Startap školu i Nišku inovacionu školu.

НОВИ ПРОГРАМИ НИШКОГ ПАРКА, ШКОЛЕ СТАРТАПА И ИНОВАЦИЈА: НТП Ниш - кућа иновативних компанија Србије

Objavljeno u dodatku "Preduzetnik" 23. 02. 2022.

NTP iz grada na Nišavi postao je u proteklih godinu dana dom za skoro 50 kompanija članica, koje zapošljavaju više od 500 uglavnom mladih visokoobrazovanih inženjera.

Trenutno broje 20 startap i 16 tehnološko-razvojnih kompanija, koje svakodnevno iz Parka rade na svojim novim, inovativnim i globalno konkurentnim proizvodima i uslugama.

- Naučno-tehnološki park Niš, uveliko radi na promociji Niša kao centra tehnološkog preduzetništva i industrije naprednih tehnologija u regionu kroz organizovanje edukativnih i savetodavnih događaja namenjenih onima koji posluju u oblasti tehnološkog preduzetništva i široj društvenoj zajednici. U narednom periodu u pripremi su dva programa, Niška startap škola i Niška inovaciona škola - navodi Stanisalava Simić iz Naučno-tehnološkog parka Niš.

Niška startap škola podrazumeva program koji je namenjen startap članovima NTP Niš, ali i studentima Univerziteta u Nišu, kao i studentima privatnih fakulteta u Nišu i regionu.

Niška inovaciona škola će funkcionisati kao akceleratorski program namenjen, pre svega, startap kompanijama članovima koje su fizički prisutne u NTP ili su njegovi virtuelni članovi, ali i tehnološko-razvojnim kompanijama članovima Parka.

Startap kompanije iz NTP-a rade u oblastima blokčejna, e-trgovine, car sharing-a, fintech-a, veštačke inteligencije (AI), gejminga... Deset startap kompanija iz Parka podržano je od Fonda za inovacionu delatnost kroz Program ranog razvoja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)