VESTI IZ PKS: „Zlatiborac“ u Azerbejdžanu

V. N.

27. 01. 2022. u 10:55

KOMPANIJA „Zlatiborac“ počela je izvoz mesnih proizvoda u Azerbejdžan.

ВЕСТИ ИЗ ПКС: „Златиборац“ у Азербејџану

Predstavnici kompanije „Zlatiborac“ i „Delta Group“ i ambasador Republike Srbije u Azerbejdžanu, Foto Privatna arhiva

To je rezultat potpisanog ugovora iz Bakua krajem decembra prošle godine, između „Zlatiborca“ i uvozno-distributivne kompanije Delta Group iz Azerbejdžana.

Dogovori o sklapanju ugovora između ove dve kompanije postignuti su u septembru 2021. godine. Tada su predstavnici Delta Group, posredstvom Ambasade Republike Srbije u Azerbejdžanu i u organizaciji poslovnog susreta od strane Privredne komore Srbije, posetili kompaniju „Zlatiborac“ i njene proizvodne pogone.

* * * * * * * *

Prve Čuvarkuće u 2022.

PRAVO da ponesu žig Čuvarkuća dobilo je od početka godine novih 15 domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Srbije.

Proizvodi kompanija „Mivaka“, „Mini Pani“ i „Mlekare Mihajlović“ ispunili su visoke kriterijume kvaliteta, strogih ekoloških standarda i primenu cirkularne ekonomije u oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije.

Foto Arhiva

 

Žig Čuvarkuća dobijaju domaći proizvodi koji u sastavu imaju 80 odsto domaćih resursa i ispunjavaju propisane kriterijume kvaliteta, ekologije i marketinga. Za godinu i po od kada je pokrenut projekat “Stvarano u Srbiji” žig ima oko 900 domaćih proizvoda.

* * * * * * * *

Da li znate šta je Uverenje o višoj sili?

PRIVREDNA komora Srbije je ovlašćena za izdavanje i overu Uverenja o višoj sili (Force Majeure  Certificate) koji kao dokument služi da se objektivnim razlozima, privremeno ili trajno, obesnaži obaveza proistekla iz ugovornog odnosa.

Viša sila je prirodni događaj ili ljudska radnja koja se nije mogla predvideti ili sprečiti, a usled kojih je nastupila šteta, s tim da se ljudska radnja nije mogla pripisati u krivicu lica na koje bi inače padala odgovornost, objašnjavaju u Službi za izdavanje dokumenata i isprava za međunarodno poslovanje PKS.

Ljudske radnje mogu biti i razne upravne mere, zabrana uvoza, izvoza, ograničenja, promena propisa...

* * * * * * * *

Tender za eAgrar

MINISTARSTVO poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je međunarodni tender za softversko rešenje za eAgrar. Reč je o razvoju platforme za onlajn registrovanje više od 400.000 poljoprivrednih gazdinstava i efikasnije upravljanje isplatama podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Foto Privatna arhiva

e-agrar će se sastojati od više softverskih podsistema, među kojima su Registar subvencija, Registar farmi, podsistem za upravljanje dokumentacijom, veb-portal za prijavljivanje, kao i podsistem za razmenu podataka između različitih registara, što su sve komponente neophodne za prijem i procesuiranje zahteva za ostvarivanje prava na državne subvencije.

Ponude se mogu poslati do 22. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere