METEOROLOG ĐURIĆ NAJAVIO NOVI PREOKRET: Posle letnjih 30, temperatura pada za 10 stepeni - evo i kakva je prognoza za leto

Novosti onlajn

23. 05. 2021. u 12:17

GOTOVO čitav maj obeležilo je promenljivo i nestabilno vreme sa kišama, pljuskovima, grmljavinama, a sada sve zanima šta nas čeka do kraja meseca i šta su najave za jun i leto.

МЕТЕОРОЛОГ ЂУРИЋ НАЈАВИО НОВИ ПРЕОКРЕТ: После летњих 30, температура пада за 10 степени - ево и каква је прогноза за лето

Foto: Novosti

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da je pred nama pravi letnji dan, sunčan i sa temperaturama u skladu sa kalendarom, konačno!

- Danas će živa u termometru ići i preko 25 stepeni, ali krajem dana oslabljeni hladni front sa severozapada doneće manje kratkotrajno osveženje u vidu severozapadnog vetra. Slabe kiše može biti samo sporadično u Vojvodini, ali tokom noći sledi stabilizacija – kaže Đurić.

Foto: Printscreen

U ponedeljak i utorak opet nas očekuje lepo, letnje vreme. U utorak će ponegde temperature biti više i od 30 stepeni.

Međutim, u sredu se očekuje pad temperature za 10 stepeni, sporadično je moguća i kiša ali, tvrdi meteorolog, kišni talas je iza nas, tako da se pljuskovi od pre nekoliko dana neće ponoviti barem u narednih sedam dana.

- Ovaj hladniji talas neće trajati dugo i temperature će se ubrzo vratiti na kalendarske i umerene za ovo doba godine – kaže Đurić.

Vremenska prognoza za leto

Kada je reč o prognozi za leto, na njegovom početku može se očekivati promenljivo vreme, ali znatno toplije, sa temperaturama do 25-30 stepeni. Nakon toplih dana, usledili bi pljuskovi i grmljavina.

- Tada će problem biti povećana vlažnost vazduha, sparina, a to je baš neugodno i mnogima padne teže nego vrućine u julu i avgustu – kaže meteorolog.

Foto: Printscreen

Đorđe Đurić

Kako leto bude odmicalo, uslediće duža stabilizacija sa tropskim talasima i temperaturama oko 30 stepeni, što je oko proseka za ovo podneblje.

- Tropski talasi su uobičajeni i tada su temperature oko 35 stepeni. U Srbiji će takvih dana biti od pet do 15. Srećom, prethodnih godina nije bilo ozbiljnijih ekstremnih temperatura, preko 38 stepeni, a ne treba ih očekivati ni ove godine – rekao je Đurić na Pinku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)