INSPEKCIJE LOVE NADRILEKARE: Ministarstvo zdravlja pojačava kontrolu “izvođača” estetskih tretmana

V. C. S.

12. 05. 2021. u 09:09

MINISTARSTVO zdravlja pojačalo je inspekcijske nadzore povodom sve učestalije pojave da se razne procedure "antiejdž" medicine obavljaju u kozmetičkim salonima i na drugim mestima, van zdravstvenih ustanova i privatne prakse.

ИНСПЕКЦИЈЕ ЛОВЕ НАДРИЛЕКАРЕ: Министарство здравља појачава контролу “извођача” естетских третмана

Arhiva

Kako su saopštili, kontrolu na terenu zajedno vrše zdravstveni i sanitarni inspektori, tražeći posebno "neregistrovane subjekte".

- Sve ove procedure "antiejdž" medicine mogu se obavljati isključivo u zdravstvenim ustanovama i privatnoj praksi doktora medicine ili stomatologije, odnosno poliklinikama, a kojima je za obavljanje određene procedure ministar zdravlja rešenjem izdao dozvolu - izričiti su u Ministarstvu.

To znači da pružanje ovih usluga nije dozvoljeno u kozmetičkim i drugim salonima, bez obzira na to da li uslugu pruža lekar ili drugi zdravstveni radnik ili ne.

Do sada je Udruženje interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine (SESIAM) podnelo devet krivičnih prijava protiv nadrilekara koji se predstavljaju kao "doktori estetske medicine", a do kraja meseca, kako su potvrdili za "Novosti", biće podneto još dvadesetak.

Najdrastičniji je slučaj Save Kneževića (na slici), masera iz Batajnice, koji se lažno predstavljao kao plastični hirurg i vršio hirurške intervencije u nelegalnom salonu, na beogradskim Terazijama. Iz njegove ordinacije, ali i iz raznih kozmetičkih salona, pacijentkinje su izlazile spržene kože, sa privremenim ili trajnim ožiljcima i opekotinama. Jedna devojka je čak izgubila vid na jednom oku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!