STANISLAV HOČEVAR POSETIO DRŽAVNI ARHIV SRBIJE: Beogradski nadbiskup upisao dirljive reči u knjigu utisaka (FOTO)

Novosti onlajn

15. 04. 2021. u 17:30

NjEGOVA preuzvišenost gospodin Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit bio je u poseti Državnom arhivu Srbije, 15. aprila 2021.

СТАНИСЛАВ ХОЧЕВАР ПОСЕТИО ДРЖАВНИ АРХИВ СРБИЈЕ: Београдски надбискуп уписао дирљиве речи у књигу утисака (ФОТО)

Foto: Državni arhiv Srbije

Tokom posete razgovarao je sa direktorom Državnog arhiva Srbije, dr Miroslavom Perišićem, o značaju arhiva kao institucija, o značaju arhivskih dokumenata i mogućnostima saradnje.

Foto: Državni arhiv Srbije

Nadbiskup Hočevar i direktor Perišić su razmenili svoje autorske knjige i više izdanja Arhiva Srbije i Nadbiskupije. Uvaženi gost je obišao izložbu Arhiva „Kraljevina Srbija i Kraljevina Italija“ i tom prilikom u knjizi utisaka zapisao: „Sa velikim iznenađenjem pogledao sam izložbu: 140 godina diplomatskih odnosa između Kraljevine Srbije i Kraljevine Italije i divio se stručnosti, ljubaznosti i propozitivnosti svih prisutnih. Sve to me je nadahnjivalo da jače tražimo most sadašnjosti i budućnosti iz korena prošlosti. I dalje puno uspeha i Božijeg blagoslova“.

Foto: Državni arhiv Srbije


Povod za posetu nadbiskupa beogradskog, gospodina Hočevara, je predstojeće obeležavanje sto godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kraljevine SHS i Svete Stolice.

Foto: Državni arhiv Srbije

U razgovoru su učestvovali i: prof. dr Sima Avramović, novoimenovani ambasador Republike Srbije u Vatikanu, Jelica Reljić, pomoćnik direktora Arhiva za osnovnu delatnost, Miloš Vulić, doktorand na Pontifikalnom univerzitetu Gregoriana u Rimu i Velimir Martinović, saradnik Nadbiskupije beogradske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)