OVAKO JE TITO DOČEKAO BRITANSKU KRALJICU: Elizabeta i Filip u Beogradu - događaj o kome je pričao svet (VIDEO)

Novosti online

10. 04. 2021. u 22:14

JOSIP Broz Titi je zajedno sa svojom suprugom Jovankom davne 1972. godine u SFR Jugoslaviji ugostio Britansku kraljicu Elizabetu II, princa Filipa i princezu Anu.

ОВАКО ЈЕ ТИТО ДОЧЕКАО БРИТАНСКУ КРАЉИЦУ: Елизабета и Филип у Београду - догађај о коме је причао свет (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Novinska agencija Asošijejted pres je na Jutjub kanalu postavila snimak tadašnje posete, a video je pratio glas naratora koji je prepričavao tadašnji događaj.

To je bila kraljičina prva poseta komunističkoj Jugoslaviji. Ona je tada pokazala da različita politika nije barijera za međunarodno prijateljstvo i to postavljanjem venca na grobu neznanog junaka na Avali.

Nijedan zapadni šef do tada nije doživeo toplu i spontanu dobrodošlicu u ono vreme. Ovaj snimak već neko vreme kruži po društvenim mrežama, pa se tako pojavio i na društvenoj mreži Instagram gde nije mogao da prođe bez komentara:

Tito je tada održao govor u kom je istakao da se zalaže za prosperitet i nezavisnost za sve nacije kao i okončanje rata za svagda.

Kao zemlja koja je ponosna na svoje baštinu i uverena u svoju budućnost predsednik je tada proslavio posetu i još više učvrstio odnose dveju zemalja.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!