DETALJAN PREGLED: Đaci od 19. aprila kreću u školu - evo kako će se nastava odvijati

Lj.B.

09. 04. 2021. u 12:40

ĐACI bi u školske klupe trebalo da se vrate od 19. aprila ako epidemiloška situacija to bude dozvoljavala, odnosno ukoliko brojke budu padale. Nastava će se po kombinovanom modelu koji je uveden 1. septembra - odlučio je Krizni štab.

ДЕТАЉАН ПРЕГЛЕД: Ђаци од 19. априла крећу у школу - ево како ће се настава одвијати

foto D. Milovanović

Da podsetimo, kombinovani model nastave koji se primenjuje od početka školske godine podrazumeva da đaci nastavu slušaju naizmenično - u školi i kod kuće.

Nastava u gimnazijama i srednjim stručnim školama po kombinovanom modelu podrazumeva da učenici od prvog do četvrtog razreda jedne nedelje dolaze u školu, a sledeće nedelje lekcije slušaju onlajn kod kuće.

Smenu čine učenici prvog i drugog razreda odnosno trećeg i četvrtog razreda. Za osnovne škole važi pravilo da deca jedan dan idu u školu, a sledeći dan nastavu slušaju onljan.

Učenici petog i šestog razreda u toku jedne nedelje imaju neposredan rad u školi ponedeljkom, sredom i petkom, dok učenici sedmog i osmog razreda imaju neposredan obrazovni rad utorkom i četvrtkom.

Naredne nedelje je obrnut raspored. Deca od prvog do četvrtoig razreda nastavu pohađaju u školi od početka školske godine i tu izmena nije bilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)