NAJVIŠE BOLE DEČIJE ŽRTVE I SUZE: Smrt dece svedoči o strahotama strašnog proleća 1999. godine (FOTO)

Tanjug

24. 03. 2021. u 15:09

MINISTARKA Darija Kisić Tepavčević i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić položili su danas na Tašmajdanu vence na Spomenik deci stradaloj u NATO bombardovanju i ocenili da sve žrtve, a posebno prekinuta detinjstva, obavezuju da pamtimo strahote proleća 1999.

НАЈВИШЕ БОЛЕ ДЕЧИЈЕ ЖРТВЕ И СУЗЕ: Смрт деце сведочи о страхотама страшног пролећа 1999. године (ФОТО)

Foto: D. Milovanović

- Nikada nećemo dozvoliti da žrtve tog tragičnog događaja budu zaboravljene, a ono što svakog čoveka najviše boli to su dečje žrtve i dečije suze. Milica iz Batajnice, Sanja iz Varvarina, Branimir iz Aleksinca i brojna druga prekinuta detinjstva podsećaju nas na sve strahote strašnog proleća 1999. godine - rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Odajući poštu svoj deci stradaloj u NATO bombardovanju šaljemo poruku da se takvo zlo više nikada i nigde ne ponovi, navela je Darija Kisić Tepavčević.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podsetio je da smrt male Milice Rakić pokazuje koliko je nevinih ljudi stradalo u NATO bombardovanju.

- Izgubljeni dečji životi pokazuju svu besmislenost te agresije - rekao je Vesić koji je podsetio i da je bombardovanje 1999. godine bilo peto bombardovanje Beograda u 20. veku.

Srbija će, kako kaže, zato raditi sve da kao zemlja bude "dovoljno snažna" da se takvi događaji nikada više ne ponove.

- Ako se neko pita zašto je Srbija ekonomski i vojno jača, neka se seti 1999, 1941. i 1944. i odgovor će biti jasan - rekao je Vesić na dan kada je pre 22 godine počelo NATO bombardovanje, jedan od najtužnijih i najpotresnijih događaja u našoj istoriji.

Na spomenik stradaloj deci vence je položila i delegacija iz Trebinja predvođena gradonačelnikom Mirkom Ćurićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)