IZVRŠNI odbor Srpske akademije nauka i umetnosti podržao je u utorak predsednika akademije Vladimira Kostića, ocenio da je neprimereno izjašnjavanje o tome da li je Kosovo i Metohija deo Srbije i podržao pravo svakog člana da na važne teme iznosi lično mišljenje.

Boki

10.03.2021. 00:25

A kad bi nedaj bože ova vlast i de jure priznala KiM ovi akademici koji već sada priznaju KiM kao nezavisno bi narod digli na noge.Zato zabeležiti njihova imana za svaki slučaj.

Stojan

10.03.2021. 00:56

Svi oni koji deluju recju ili delom protiv Ustavno, treba da idu u zatvor. Traziti pokajanje ili ostavku predsednika SANU je, ne samo smesno i ludo, vec protivzakonito. Nadlezni organi bi trebalo da deluju u skladu sa zakonom i Ustavom Srbije. Ukinuti SANU i njene krsitelje Ustava strpati u zatvor.

Dejan

10.03.2021. 03:26

Izlišno je reći koliko je štete napravio Kostić i bez ikakvog paroda i žaljenja treba ga najuriti pa neka laje na N1 posle toga. Ono što je evidentno da je njegovo ponašanje i stav guranje prsta u oko i da kao takav ne treba da bude u Srpskoj Akademiji.

ranko75

10.03.2021. 03:35

Treba razjuriti to osinje antisrpsko gnezdo, a onda je formirati ponovo vracanjem onih akademika koji nisu antisrpski nastrojeni. Da je sam Anstajn ne moze da bude u SANU ako je antisrpski nastrojen.

Milan

10.03.2021. 04:15

Kostic kao ugledan naucnik, trebao bi da se kandiduje za clana Albanske Akademije Nauka i Umetnosti. Tamo bi bio heroj sa takvom izjavom, obzirom da jos nisam cuo do sada da je predsednik Albanske Akademije Nauka rekao da Kosovo nije Srbija ni de facto ni de jure. Ako je i mislio sada je kasno , preduhitri ga predsednik SANU-a.

Dragomir

10.03.2021. 07:16

Neki u SANU misle da su sva pamet Srbije i da samo oni imaju pravo na mišljenje.Nije SANU osnovala tzv.Kosovo,niti je finansiraju oni.Ako hoće pravo na lično mišljenje,neka podnese osstavku,pa neka koristi to pravo,Ovako narod finansira a on predstavvlja samog sebe ili koga već.Bravo za Bećkovića,Pipera,Danojlića i druge koji to ne podržavaju.

realno

10.03.2021. 07:28

ustanova sanu je postala diskutabilna kategorija, zasticeni kao beli medvedi...a trebali bi (svojim radom i zalaganjem i znanjem)da stite sve srpsko bilo gde, pogotovo na kim

Bungi

10.03.2021. 07:42

Ustav Srbije je jasan a iznad njega stoji rezolucija SBUN1244, tako da SANU nema o čemu da se izjašnjava.Nijedna ozbiljna država ne poklanja nikom dio svoje suverene teritorije.

NIKO99

10.03.2021. 07:50

Kako nedemokratska institucija. Niko ne smije da se izjasni o najvažnijim pitanjima države i društva. U normalnoj državi svi građani učestvuju u životu države i imaju pravo slobode izjašnjavanja. Sve institucije imaju to pravo takođe. U Državi u kojoj i Crlva ima mišljenje i Nevladine Organizacije jedino SANU nema mišljenje već se jadan Akademik javlja kao Diktator. Ta je institucija u velikom problemu. Kako god da se okrene SANU je trula daska Srbije u poslednjih 70 godina.

Cika Dimitrija

10.03.2021. 08:38

Ovaj Kostic istu stvar cini vec drugi put. Prvi put je to uradio, cini mi se, prije dvije godine. Ako SANU kao institucija i njen predsjednik rade protiv interesa drzave Srbije, predlazuci napustenje Kosova, onda tu zaista ne bi trebalo biti dileme.

Rašo

10.03.2021. 16:31

Ово је још један показатељ да су ту установу преузеле противе и људи антисрпских склоности. Чланство тражи једно а управа ради друго. Распустити сазив, редефинисати место, положај и улогу па све наново из почетка. Са овом багером неће ићи! Они не одступају, они су изнад и изван народа али његов новац узимају и не полажу рачун никоме! Ако желе да заступају друге, нека се учлане код њих а народу да врате што су окупирали!

Novo

10.03.2021. 16:42

Zivo me zanima cija je to akademija nauka i za koga i koju drzavu narod rade clanovi i presjednik Ocito da nisu Srbski nit zastupaju drzavi Srbiju nit njene interese Srbijo i Srbski narode tesko li je tebi sa takvim akademicima