"SKIJALIŠTA NAPRAVILA EKSPLOZIJU KORONE" - Dr Radmilo Janković: Situacija na jugu se dramatično pogoršava

Novosti online

05. 03. 2021. u 10:36

PROF. dr Radmilo Janković, zamenik direktorka KC Niš i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš, ukazuje da se situacija na jugu Srbije dramatično pogoršava poslednjih dana.

СКИЈАЛИШТА НАПРАВИЛА ЕКСПЛОЗИЈУ КОРОНЕ - Др Радмило Јанковић: Ситуација на југу се драматично погоршава

Dr Radmilo Janković /Foto J. Ćosin

- Osim Vranja, Niš ima ubedljivo najveći broj zaraženih od početka epidemije, to je dva i po puta više nego u Beogradu ako gledate na sto hiljada stanovnika. To opterećuje zdravstveni sistem - izjavio je dr Radmilo Janković.

Ukazuje da se kapaciteti jako brzo pune i da su gotovo iscrpljeni u svim bolnicama na jugu Srbije.

- Naše ljudstvo je na dva mesta, to je veliko opterećenje. Bila je potrebna jedna šibica da se zapali, videlo se da neće biti bolje, i da će okupljanje na skijalištima napraviti eksploziju - kaže zamenik direktora KC Niš za RTS.

Smatra da u genetici leži odgovor zašto različite osobe razvijaju različitu kliničku sliku.

- Prvo je to aktuna virusna infekcija, zatim preterani imuni odgovor, pa posledice onoga što je virus napravio svakom organu. Poremećuje se čitav sistem i najviše pogađa sistem koagulacije - kaže dr Radmilo Janković.


(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo