MINISTARKA KISIĆ-TEPAVČEVIĆ: Mere u gerontološkim centrima dale rezultat

Tanjug

01. 03. 2021. u 16:25

MERE u gerontolškim centrima donele su rezultat u borbi protiv virusa korona, izjavila je danas ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.

МИНИСТАРКА КИСИЋ-ТЕПАВЧЕВИЋ: Мере у геронтолошким центрима дале резултат

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ona je u Palati Srbija, gde su uručene nagrade dobitnicima konkursa J=DNAKI i foto-konkursa "Srbija bez barijera", a povodom Međunarodnog dana invalidskih kolica, poručila da je u gerontološkim centrima zabeležen pad učestalosti obolevanja od virusa.

"Od početka godine je povoljnija epidemiološka situacija i od prvog dana kada smo započeli vakcinaciju to su nam bile prioritetne grupe. Značajan broj osoba u gerontološkim centrima je dobio obe doze vakcine protiv kovida", rekla je Kisić odgovarajući na pitanje novinara.

Podsetila je da su od pre dve nedelje počele posete u strogo kontrolisanim uslovima.

"Tu ne možemo da budemo mnogo fleksibilni, imamo preporuke kada su moguće posete njihovih srodnika.Takođe, izradili smo preporuke za izlazak u određenom vremenskom intervalu za sve korisnike koji su dobili obe doze vakcine. Moramo da budemo izuzetno oprezni", poručila je Kisić.

Istakla je da je ponosna na strpljenje i odgovornost koje su pokazali štićenici u staračkim domovima.

"Ovde vidimo da su mere dale efekte, pogotovo što gerontološke centre snabdevamo i antigenskim testovima, što je značajno doprinelo poboljšanju situacije", rekla je ona.

U prilog ide i toplo vreme, tako da će posete biti moguće i na otvorenom, dodala je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku