"MORAMO DA BUDEMO ODGOVORNI": Mladenović o merama Kriznog štaba - "Ovo su odluke koje nisu prijatne, ali bolnice su nam pune"

Novosti online

27. 02. 2021. u 16:28

Ovog vikenda na snazi su nove mere koje podrazumevaju skraćeno radno vreme, do 14 časova, prodavnicama u oblasti trgovine na malo neprehrambenim proizvodima, restoranima, kafićima, barovima, klubovima i splavovima, zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace i slično).

МОРАМО ДА БУДЕМО ОДГОВОРНИ: Младеновић о мерама Кризног штаба - Ово су одлуке које нису пријатне, али болнице су нам пуне

Foto: Printscreen/Jutjub

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, gostovao je na TV Vesti, a tom prilikom je istakao kako moramo više da budemo odgovorniji u borbi s virusom korona.

Ovo su odluke koje nisu prijatne, ali Krizni štab je morao da izađe sa malo restriktivnijim merama. Moramo da budemo mnogo odgovorniji i ozbiljniji i da ne poništimo ono što smo radili proteklih meseci, a što je bilo pozitivno.

Ono što je rezultat ovih mera je skraćenje radnog vremena i žao mi je što je došlo do toga, ali nije bilo drugog načina. Moramo da smanjimo broj kontakata i da ta distanca bude na odgovarajućoj meri. Mi smo stalno radili na tome da građanima sugerišemo da budu odgovorni, da nose maske... Bio je ozbiljan broj kršenja mera za vikende. Znaju svi da je bila ta neka žurka u centru grada gde je bilo preko 1.000 ljudi, mi smo bili zaprepašćeni - rekao je Mladenović.

Nema zaštićenih, svi se kontrolišu. Najviše smo imali prekoračenja radnog vremena. Za to moraju biti odgovorni i ljudi koji tu borave. Kovid ambulante su nam pune, bolnice se pune, veliki broj pacijenata je sa teškom kliničkom slikom. Vidite ta su se granice pomerile i što se tiče godišta, vidite da su to mlađi ljudi. Apelujemo na svest - priča Mladenović.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)