MINISTAR VULIN U SUBOTICI: Akcenat na carinskim prekršajima i pljačkama državnog budžeta

Novosti online

27. 02. 2021. u 12:55

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Subotici da će poseban akcenat u radu Policijske uprave u Subotici, ali i Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave kriminalističke policije biti carinski prekršaji kroz koje se nanosi ogromna šteta budžetu Republike Srbije.

МИНИСТАР ВУЛИН У СУБОТИЦИ: Акценат на царинским прекршајима и пљачкама државног буџета

Foto: MUP Srbije

Ministar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem održao sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Subotici, istakao je da ta uprava ima dva važna zadatka - borbu protiv ilegalnih migracija i borbu protiv svih oblika krivičnih dela koja imaju veze sa carinskim i prekograničnim kriminalom.

„Poslednjih nedelja i meseci povećan je procenat otkrivanja krivičnih dela vezanih za migracije, šverc ljudima, ali i kada su u pitanju različiti carinski prekršaji i pokušaji da se država ošteti za veliki novac. Tako ćemo i nastaviti“, naglasio je ministar.

Kako je istakao, neće biti i nema carine u kojoj će moći da se pljačka državni budžet, a svi oni koji ta dela čine biće otkriveni.

Foto: MUP Srbije

„U ime Policijske uprave u Subotici, ali i Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave kriminalističke policije mogu da vam garantujem da ćemo posebno voditi računa o svim oblicima carinskog prekršaja i te velike pljačke našeg budžeta“, poručio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, svaka lokalna samouprava zaslužuje da ima organizovanu i dobru policiju, ali i policija mora da odgovara specifičnostima svake lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!