"NOVOSTI" SAZNAJU: Ko je ušao u Srbiju pre ukidanja PCR testa, ostaje u karantinu

B.R.

15. 01. 2021. u 11:28

GRAĐANI Srbije i stanci koji su ušli u Srbiju bez PCR testa, i dobili meru -obavezna kućna izolacija 10 dana, ostaju u karantinu i posle ukidanja obaveznog testa za ulazak iz pet zemalja -Severne Makedonije, BiH, Crne Gore, Albanije i Bugarske, koji od juče nije uslov za prelazak naše granice, saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ко је ушао у Србију пре укидања ПЦР теста, остаје у карантину

Foto: AP

U izolaciji po ulasku u Srbiju je više hiljada građana koji su do prekjuče prešli našu granicu, a policija proverava da li su zaista na aderesama koje su prijavili i poštuju li meru. Tako je bilo i jutros: policajci u timovima za kontrolu mere izolacice po spisku onih kojima je ova mera izrečena, a nalazi se na u bazi e-inspektor i ažurira na svakih četiri sata, proveravali poštovanje obaveznog kućnog karantina.

Onima koje ne nađu na adresi stanovanja piše se prekršajna prijava i moraće da plate kaznu i do 150.000 dinara.

Da svi koji su ušli u Srbiji pre nego što je za državljane pet okolnih zemalja, i naše povratnike, ukinut obavezan PCR ne stariji od 48 sati, za "Novosti" je potvrdio Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za sanitarni nadzor:

-Negativan PCR test ili obavezna izolacija od 10 dana, ostaju obavezna mera za sve koji su u zemlju ušli na dan važenja odredbe o posebnim epidemiološkim uslovima za ulazak u Srbiju- kaže Stamenković.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu