VANREDNA ODBRANA OD POPLAVA: Talas ide ka Pirotu, prati se situacija

Tanjug

12. 01. 2021. u 08:23

NA OSNOVU hidrološke situacije, trenutnih vodostaja na rekama i stanja zaštitnih objekata proglašena je vanredna odbrana od poplava na Vodnim jedinicama "Južna Morava- Vranje" i „Nišava-Niš", saopšteno je sinoć iz JVP "Srbijavode".

ВАНРЕДНА ОДБРАНА ОД ПОПЛАВА: Талас иде ка Пироту, прати се ситуација

Foto: V.Ć.

Usled tendencije rasta nivoa vodostaja i zasićenosti tla redovna odbrana od poplava proglašena je na Vodnoj jedinici „Nišava- Niš, Dimitrovgrad" i na Vodnoj jedinici „Ibar- Kraljevo, Novi Pazar", sektor M.12.

Sve službe JVP „Srbijavode" i nadležnih vodoprivrednih preduzeća na čelu sa direktorom JVP "Srbijavode" Goranom Puzovićem, su na terenu, prate situaciju kako bi preduzeli sve pripremne radnje i mere u cilju sprečavanja plavljenja područja.

U Nišu, Pirotu, Dimitrovgradu i Vranju su održani Krizni štabovi, gde su utvrđene hitne sanacione i preventivne mere koje se preduzimaju u koordinaciji sa Sektorom za vanredne situacije i lokalnim samoupravama, navodi se u saopštenju.

Poplavni talas iz Bugarske i sa Kosova i Metohije preti da ugrozi naselja na jugoistoku Srbije.

Službe JVP „Srbijavode" uvode dežurstva na lokalitetima koji su evidentirani kao kritični, kako bi u skladu sa hidrološkom situacijom angažovali dodatna sredstva i ljudstvo u cilju blagovremenog dejstva.

- Pošto se poplavni talas polako pomera prema Pirotu, mi sada idemo tamo da pratimo situaciju. Ne očekujemo velike probleme ni u Nišu, ni u Pirotu, jer su oba ova grada zaštićena na pravi način. U Vranju gde je zabeležen porast nivoa reke Morave su takođe naše ekipe koje prate situaciju kako bi utvrdili šta je to što moramo noćas i ujutru da uradimo kako bi nam građani bili bezbedni - istakao je direktor JVP "Srbijavode" Puzović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)