PRODALI SU JE AMERIKANCIMA, A RODITELJIMA REKLI DA JE MRTVA: Potresna ispovest jedne od mnogih nestalih beba (VIDEO)

Novosti online

08. 01. 2021. u 12:27

BELA JE pre nepunih godinu dana saznala je da je prodata američkoj porodici, ali danas je, na sreću, uspela da pronađe svoje prave roditelje.

ПРОДАЛИ СУ ЈЕ АМЕРИКАНЦИМА, А РОДИТЕЉИМА РЕКЛИ ДА ЈЕ МРТВА: Потресна исповест једне од многих несталих беба (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin

Naime, kada se rodila u oktobru 1994. godine, lekari su rekli njenim roditeljima da je Bela bolesna i zadržali su je u bolnici, a roditelje su pustili kući. Kada su se vratili da je vide, lekari su im rekli da nije preživela.

Bela kaže da je jedna od medicinskih sestara odlučila da kaže istinu roditeljima, ali uzalud.

- Kad su odlazili, sestra je potrčala za njima da im kaže istinu da su me prodali američkoj porodici. Moji roditelji su poslednji novac koji su imali potrošili za benzin i vozili se do svakog sirotišta da bi me pokušali pronaći. Ali novca je ponestalo i posle godinu dana više nisu znali gde da traže. Dok sam obrađivala informacije u glavi o tome što se dogodilo, jedva sam disala, bol mojih roditelja bio je nezamisliv. Kada sam rekla prijateljima, bili su potpuno zapanjeni, jer sam uvek malo govorila o svom privatnom životu - rekla je.

Bela Barbu (26) saznala je da je kao beba odvedena iz Rumunije i prodata američkoj porodici. Kaže da se celog života sramila činjenice da su je roditelji ostavili i da je nisu voleli, ali istina je ipak drugačija.

- Odrastajući u Americi, uopšte nisam ličila na svoje plavokose roditelje. Ali kada sam imala osam godina, objasnili su mi da su me usvojili dok sam bila mala beba, to je bilo bolno saznanje za mene. Rekli su mi da se prezivam Barba, da sam rođena u Rumuniji i da me roditelji ne vole. Zbunjena i postiđena, krila sam to od svih, ali bol nikada nije nestao - rekla je.

NJena veza sa usvojiteljima prekinuta je kada je 2013. godine upisala studije medicine u Ajdahu i od tada su potpuno otuđeni. Ali nikad nije prestala da se pita odakle je.

- U julu 2019. godine naišla sam na Fejsbuk grupu koja pomaže usvojenim Rumunima da pronađu porodice. Nervozno sam objavila svoje godine i prezime i iznenadila se kad sam odmah dobila neke odgovore. Sara, žena koja je vodila grupu, prepoznala je moje retko prezime, a samo 48 sati kasnije, obratila se mom bratu Mosesu (20) na društvenim mrežama. Sara je slala poruke, a ubrzo sam saznala da imam sestru Simonu (33) i brata Floriana (29). Tada sam saznala da moja biološka majka Margaret i otac Zambila sada žive u blizini Rima. Za tako kratko vreme dobila sam toliko informacija da mi se zavrtelo u glavi.

https://www.youtube.com/watch?v=VsTkpNqxqOk&feature=emb_title

Posle tri nedelje razgovora sa Sarom, konačno sam nazvala telefonom i razgovarala sa porodicom. Dok je majka razgovarala sa mnom preko prevodioca, počela sam da plačem i ubrzo su svi brisali suze. Stalno je ponavljala da joj je žao i da su se svakodnevno molili da me pronađu. U trenutku kad su mi prevodioci poslali transkript, shvatila sam. Moja porodica je bila izuzetno siromašna kada je majka bila trudna sa mnom. Živeli su u šatorima i pravili cigle za novac, što je bio neverovatno naporan posao.

Nastavila je da se informiše o trgovini ljudima.

Uspela je da otkrije da se desetine hiljada dolara plaća za novorođenčad grupama koje su falsifikovale knjigu rođenih i prodavale bebe agencijama za usvajanje.

Dobrotvorna organizacija organizovala je DNK testiranje koje je dokazalo da je ona ćerka Margarie i Zambile, a u novembru prošle godine Bel je otišla u Rim, gde njeni roditelji žive 19 godina.

- Kada sam zakoračila u dvorište i pala majci u zagrljaj, to je bio najeuforičniji osećaj. Znala sam da sam kod kuće. Majka mi je uz pomoć prevodioca rekla da se nikada nije odrekla nade da će me ponovo videti. Te noći plakala sam satima i provela četiri dana grleći oca i držeći majku. NJihova ljubav prema meni bila je tako jaka i osetila sam snažnu vezu sa njima. Bilo je užasno oprostiti se - podsetila je.

Zbog koronavirusa i ograničenih resursa nije mogla ponovo da putuje u Italiju, ali kaže da će otići što pre.

- Možda nikada neću tačno znati šta mi se dogodilo kao bebi, ali fokusiram se na stvari koje mogu da uradim. Sada radim sa organizacijama. Poručujem svima koji slušaju moju priču da mogu pomoći žrtvama trgovine robljem donirajući u dobrotvorne svrhe i verujući u njihove priče - rekla je.

(Objektiv.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA 23. MAJ: Smena sunca i oblaka, moguća kiša praćena grmljavinom