AMERIKA RASPOREĐUJE VOJSKU I DRONOVE U KOMŠILUKU: SAD u centralnu Rumuniju poslale 90 vojnika

Tanjug

05. 01. 2021. u 20:57

AMERIČKE vazduhoplovne snage rasporedile su oko 90 vojnika i neodređeni broj dronova u bazi u centralnoj Rumuniji, saopštilo je danas rumunsko Ministarstvo odbrane.

АМЕРИКА РАСПОРЕЂУЈЕ ВОЈСКУ И ДРОНОВЕ У КОМШИЛУКУ: САД у централну Румунију послале 90 војника

Foto: EPA

Asošijejted pres prenosi da su SAD na taj način pojačale svoje vojno prisustvo u regionu koji izaziva zabrinutost NATO saveznika, zbog, kako navodi američka agencija, pokušaja Rusije da demonstrira svoju vojnu silu.

Rumunsko ministarstvo saopštilo je da će američko prisustvo u vojnoj bazi "Kampia Turzi" trajati nekoliko meseci u cilju podrške NATO operacijama.

- Raspoređivanje dronova na ovoj ključnoj strateškoj lokaciji ima za cilj da uveri naše saveznike i partnere, kao i da pošalje poruku našim protivnicima, da možemo brzo da reagujemo na svaku hitnu pretnju - rekao je predstavnik Vojske SAD Džef Haridžijan.

On je u saopštenju naveo da će dronovi povećati nadzorne i izviđačke sposobnosti u oblasti Crnog mora, gde SAD redovno optužuju Rusiju za opasno presretanje američkih vojnih aviona i druge incidente koji su rasplamsali tenzije između dve velesile, dodaje AP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)