PANDEMIJA NIJE BOŽJA VOLJA: Božićna poslanica beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara

R. Dr.

23. 12. 2020. u 22:30

PANDEMIJA je bunt prirode protiv savremenog načina života čoveka. Bogu svakako nije drago što živimo u strahu od zaraze, sa maskama na licu, ali proslavljanje Hristovog ovaploćenja jedini je izlaz iz svih današnjih redukcija života.

ПАНДЕМИЈА НИЈЕ БОЖЈА ВОЉА: Божићна посланица београдског надбискупа Станислава Хочевара

Nadbiskup Stanislav Hočevar

Ovo je u Božićnoj poslanici u sredu poručio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar. On je pozvao vernike da iskoriste pandemiju koja može postati "istinska proročka snaga savremenog čoveka".

- Isus se ne miri sa tim da živimo u strahu i neizvesnosti. Nije njegova volja da budemo udaljeni jedni od drugih. Sve to smo nažalost, svesno ili nesvesno, sami izabrali - rekao je nadbiskup.

Prema njegovim rečima, čovek sam svesno proteruje Boga, pa time i zdravlje. On je postavio i pitanje sastojaka vakcina koje se nude kao zaštita od virusa, ali i osudio sebičnost savremenog čoveka.

Badnji dan i Božić, po gregorijanskom kalendaru, katoličkim vernicima čestitao je u sredu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Svim ljudima koji slave želim da praznike provedu u zdravlju i veselju sa svojim porodicama - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!