POGLEDAJTE TRENUTAK KADA ODVOZE PATRIJARHA: Irinejevo telo iz Saborne crkve iznela Garda Vojske Srbije (FOTO/VIDEO)

B.S.

21. 11. 2020. u 11:40

KOVČEG s telom preminulog srpskog patrijarha Irineja iznet je oko 11.15 iz Saborne crkve u Beogradu, odakle će biti prebačen u Hram Svetog Save na Vračaru.

ПОГЛЕДАЈТЕ ТРЕНУТАК КАДА ОДВОЗЕ ПАТРИЈАРХА: Иринејево тело из Саборне цркве изнела Гарда Војске Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V. Danilov

Kovčeg je iznela Garda Vojske Srbije, nakon završetka praznične i zaupokojene liturgije koja je služena u Sabornoj crkvi.

Vernici su tokom liturgije mogli da se poklone patrijarhu, a deo kovčega, koji je bio potpuno zatvoren, u predelu glave i grudi prekriven je staklom zbog epidemioloških mera.

Iz Saborne crkve kolona sa telom patrijarha će krenuti ka Hramu Svetog Save, ispred kojeg će ga dočekati pripadnici Vojske Srbije, a u samome Hramu i sveštenstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Za 12.30 zakazan je pomen u hramu Svetog Save, a nakon toga tokom celog dana i noći beogradski sveštencii će čitati sveta jevanđelja nad odrom.

Liturgija za upokojenje počinje u nedelju u 9.00 i služiće se u centralnom delu hrama gde će biti izloženo telo patrijarha.

U skladu sa preporukama Kriznog štaba i svim epidemiološkim merama, neće biti moguće celivanje tela patrijarha.

Građani će moći da uđu na zapadni stranu hrama na centralni ulaz i da priđu na nekoliko metara od tela, da se poklone i ponovo da izađu napolje.

Patrijarh će biti sahranjen u nedelju u kripti hrama Svetog Save nakon liturgije i opela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!