PORUKA VLADIKE JOANIKIJA VERNICIMA: Na zemlji je ovo gubitak, ali na nebu je dobitak, obogatila se nebeska Srbija (VIDEO)

V.N.

21. 11. 2020. u 10:45

VLADIKA Joanikije se po prvi put pojavio u javnosti od kako je utvrđeno da je pozitivan na virus korona. On je govorio o smrti patrijarha Irineja. Između ostalog, vladika je imao posebnu poruku za sve vernike.

ПОРУКА ВЛАДИКЕ ЈОАНИКИЈА ВЕРНИЦИМА: На земљи је ово губитак, али на небу је добитак, обогатила се небеска Србија (ВИДЕО)

Foto: M. Sekulović

- Kada se umnožvaju iskušenja i Bog će dati blagodat. Mi sada treba da plačemo iskazujemo osećanja, to je normalno i hrišćanski, ali ćemo se kroz molitvu utešiti, jer Irinej odlazi pred Boga sa svojim zaslugama, sa svmom očinskom dobrotom koja je božanska i koju ćemo pamtiti. I ona će činiti njegov oreol u večnosti. Na zemlji je ovo gubitak, ali na nebu je dobitak, obogatila se nebeska Srbija sa pravim zastupnikom Svetog Save - poručio je vladika Joanikije.

- Gospod je glava Crkve i to je naša snaga, on je onaj na koga se oslanja mo. U Crnoj Gori imamo obnovljeno sveštenstvo, obnovljen narod, svetinje, veru. Tuguju i i bolujući zbog Amfilohija mi ne gubimo nadu. Crkva se povukla u svoju tišinu, u srca verujući ljudi, i to je ono što uvek rodi neki novi optimizam. Nadamo se da će nas Gospod Blagosloviti i u ovim kroznim vremenima. Brod crkve plovi sigurnim putem, mi samo treba da verujemo u onoga oko koga se objedinjujemo i ko nas osnazuje, a to je naš Gospod.

- Neka Gospod da pokoj duši našem Patrijarhu, neka ga nagradi za sva njegova dela i dobrotu, i neka svima daruje snage da prebrodimo ove dane žalosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)