MIA ŽIKIĆ OPERISANA DANAS U TURSKOJ: Za ispravljanje kičme ove devojčice Srbija sakupila 50.000 evra

Z.Rašić

27. 10. 2020. u 18:23

PUNIH devet sati na klinici u Turskoj trajala je danas operacija malene Paraćinke Mie Žikić, koju je na put u Tursku 14. oktobra mislima ispratila cela Srbija.

МИА ЖИКИЋ ОПЕРИСАНА ДАНАС У ТУРСКОЈ: За исправљање кичме ове девојчице Србија сакупила 50.000 евра

Foto Z.Rašić

Naime, da bi Miina deformisana kičma ugradnjom specijalne šipke bila ispravljena, bilo je neophodno 50.000 evra, a ta svota je prikupljena zahvaljujući humanitarnoj akciji ljudi velikog srca.

Mia je tako sa roditeljima otputovala u Tursku, operacija je zbog šlajma u devojčicinim plućima obavljena danas - sa nekoliko dana zakašnjenja, a protekla je bez ikakvih komplikacija, obavestila je javnost majka Milena preko društvenih mreža.

- Doktor je zadovoljan jer je uradio onako kako je i planirao. Nije bilo nikakvih poteškoća, ali s obzirom na to koliko je Miina kičma bila kriva, moraće da radi korekciju kroz tri ili četiri godine, što sve zavisi od njenog zdravstvenog stanja – napisala je majka na svom “Fejsbuk” profilu, zahvalivši se svima koji su omogućili ovu operaciju za Miino bolje sutra, a posebno Vladanu Vugdeliji, pravniku Rudnika “Rembas” u Resavici, koji je akcijom “Kilometri za Miu”, uspeo da napravi veliki preokret u sakupljanju sredstava i da sve značajno ubrza.

O četvorogodišnjoj Mii, koja zbog kifoskolioze kičme još ne može samostalno ni da sedi, a kamoli da hoda, “Novosti” su više puta pisale jer je operacija u Turskoj bila jedina šansa da se kičma ispravi, te da Mia najzad stane na sopstvene noge kao i svi njeni vršnjaci. Ovaj tip operacije ne radi se u Srbiji, a nadu roditeljima ulili su lekari turske klinike koji su rešavali i naizgled nerešive slične slučajeve kod drugih pacijenata. Srbiju je ujedinila životna tragedija devojčice i novac za operaciju je sakupljen.

Zahvat je uspešno obavljen i pored Miine kičme ugrađena je šipka, ali predstoje kontrole i korektivna operacija kroz nekoliko godina, pa se humanitarna akcija nastavlja.

Za Miin osmeh i dalje se može upisati 608 i poslati SMS na 3030.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)