TRAŽE NAKNADU ZA PREKOVREMENI RAD: Tužbe zaposlenih u Kliničkom centru Niš

D. A.

26. 10. 2020. u 21:00

NEKOLIKO zaposlenih u Kliničkom centru u Nišu podnelo je tužbe za neisplaćena dežurstva i još po nekoliko osnova jer su navodno poslednje tri godine oštećeni u proseku po više od pola miliona dinara.

ТРАЖЕ НАКНАДУ ЗА ПРЕКОВРЕМЕНИ РАД: Тужбе запослених у Клиничком центру Ниш

Foto: J. Ćosin

Zaposleni tvrde da su se na ovaj korak odlučili nakon što je i prvi čovek ove ustanove Zoran Radovanović podneo tužbu za neisplaćene dnevnice u iznosu od 300.000 dinara.

Zaposleni tvrde da im se ne plaća dežurstvo preko 40 radnih sati, a neki od njih, kažu, mesečno odrade i do 96 sati prekovremeno. Takođe, tvrde da su "zakinuti" prilikom obračuna zarade kada je reč o radu vikendom, a pojedinima nisu platili neiskorišćeni godišnji odmor.

- Tužba direktora Radovanovića samo je "prelila čašu". Mnogo su se ogrešili prema nama, jer dok su sebi isplaćivali stimulacije mesečno i do milion dinara, nama su zakidali svuda gde su mogli. Ćutali smo jer smo znali u kakvom je stanju KC Niš, ali više nećemo jer ne vidimo izlaz iz ove situacije - kaže jedan od hirurga koji je već podneo tužbu.

Predsednik Upravnog odbora KC Niš Milan Petrović kaže da se ovom telu niko zvanično nije obratio i tražio da se eventualne greške isprave.

- Odgovorno tvrdim da je poštovan zakon i da niko nije oštećen. Ukoliko je i bilo propusta postoji način za mirno rešavanje sporova, jer u ovom trenutku nisu potrebne tenzije u ovoj ustanovi zbog ozbiljnosti situacije - kaže Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)