„OGROMAN DOPRINOS U BORBI PROTIV KORONE“ Ministar Vulin obišao Drugu brigadu kopnene vojske

Novosti online

26. 10. 2020. u 15:02

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas pripadnike Druge brigade kopnene vojske u kraljevačkoj kasarni „Ribnica“, gde mu je u znak zahvalnosti za podršku u razvoju i opremanju, kao i uspešnu saradnju tokom proteklih godina, komandant te brigade brigadni general Željko Kuzmanović uručio Plaketu Druge brigade kopnene vojske.

„ОГРОМАН ДОПРИНОС У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНЕ“ Министар Вулин обишао Другу бригаду копнене војске

Foto: MO

Tokom obilaska ministru je prikazano naoružanje i vojna oprema koju pripadnici Druge brigade kopnene vojske koriste za izvršenje svojih redovnih zadataka, kao i inžinjerijska sredstava koja je Narodna Republika Kina donirala Vojsci Srbije, a koja su uveliko našla primenu kako u vojsci, tako i u pomoći civilnom stanovništvu pogođenom elementarnim nepogodama.

- Druga brigada kopnene vojske dala je ogroman doprinos tokom borbe protiv Kovida-19. Da nije bilo Druge brigade kopnene vojske, naši lekari iz Vojnomedicinske akademije ne bi bili tako uspešni i efikasni kao što je bilo i celo vojno zdravstvo dok se borilo protiv Kovida-19 u Novom Pazaru i Sjenici - istakao je ministar Vulin nakon obilaska.

Pripadnici Druge brigade pokazali su svoju vrednost i tokom vežbe "Sadejstvo 2020", naglasio je ministar odbrane, ali i kada je vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić dao najvišu borbenu gotovost u vreme kada su šiptarske provokacije skoro izazvale sukobe na prostoru Kosova i Metohije.

Foto: MO

 

- Pripadnici Druge brigade na sebe su preuzeli najveći deo tereta i bili su spremni da brane svoju zemlju i svoj narod bez obzira ko ih ugrožavao. U tim trenucima niko od njih nije rekao ni da ne može, ni da neće. Ljudi su prekidali svoje odmore, dolazili i kad ih nismo zvali. Pripadnici Druge brigade na ovom prostoru održavaju red, mir i čuvaju naš način života. Dok su oni ovako osposobljeni i opremljeni, dok se razvija njihova borbena gotovost, dok jačamo i njihovu inženjeriju i njihovu ličnu opremu i dok čuvamo sve ove ljude, možemo biti sigurni da će mir na ovim prostorima biti dug i čuvan - poručio je ministar Vulin.

Pripadnike Druge brigade, zajedno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom danas je obišao i zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)