SAHRANJEN PILOT ZVONKO VASILJEVIĆ: Emocije se naglo rasplamsale nakon ovog prizora (FOTO)

V. Mitrić

29. 09. 2020. u 15:58

PILOT kapetan Vojske Srbije, Zvonko Vasiljević, koji je u petak ujutru, poginuo u Brasini, kod Malog Zvornika, prilikom pada vojnog aviona "MiG 21", sahranjen je, na groblju u rodnom selu.

САХРАЊЕН ПИЛОТ ЗВОНКО ВАСИЉЕВИЋ: Емоције се нагло распламсале након овог призора (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

U porodičnu kuću od jutra su stizale "reke" ljudi iz svih delova Podrinja, Srbije, susedne Republike Srpske. Skupilo se, saborno, tiho, mirno i dostojanstveno, i staro i da oda poštu i isprati na večni počinak omiljenog rođaka, komšiju, prijatelja, druga iz detinjstva, prijatelja...

Emocije, ne samo njegovih najbližih od supruge, brata, oca i majke, ipak, naglo su se rasplamsale kada je čitavo dvorište preovladala plava boja uniformi i šapki, vazduhoplovaca, kolega, saboraca i prijatelja nastradalog pilota RV PVO Srbije. Leleci, suze, tuga i bol na sve strane.

Među mnoštvom njegovih kolega, pored ostalih bili su ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, genarar major Petar Cvetković, zamenik načelnika Generalštaba VS i brigadni general Aleksandar Bjelić, načelnik Štava RV I PVO Vojske Srbije.

Podsetimo, kapetan prve klase Zvonko Vasiljević i pilot Dejan Krsnik iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)