HILANDAR U KARANTINU: Srpska svetinja uvodi stroga pravila, još manastira na Svetoj Gori u posebnom režimu

Tanjug

22. 09. 2020. u 16:02

TIM grčke Nacionalne organizacije za javno zdravlje nalazi se na Svetoj Gori, kako bi pratio moguće slučajeve korona virusa, dok je jedan monah primljen u solunsku bolnicu u teškom stanju, a dva manastira - Sveti Pavle i Hilandar - stavljeni su u karantin.

ХИЛАНДАР У КАРАНТИНУ: Српска светиња уводи строга правила, још манастира на Светој Гори у посебном режиму

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Administracija monaške zajednice na Svetoj Gori poslala je danas cirkularnu instrukciju u kojoj je svim svetogorskim manastirima naloženo da ograniče posete na samo 10 ljudi, kako bi se izbeglo širenje korona virusa, i zabrane kretanje posetilaca između manastira, prenela je ANA.

Mere su najavljene nakon hitnog sastanka održanog u u glavnom gradu zajednice Kareji, pošto je u poslednja dva dana u manastirima i isposničkim ćelijama na poluostrvu otkriveno najmanje 10 slučajeva Kovid-19.

Kvota uključuje radnike, saradnike, dobavljače i osoblje, što u velikoj meri ograničava pristup vernicima na Svetu Goru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024