LONČAR O MOGUĆEM PORASTU OBOLELIH OD KORONE: Lokalne samouprave više da prate situaciju i da pdmah reaguju

Tanjug

09. 09. 2020. u 15:32

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je danas na sve lokalne samouprave u Srbiji da više povedu računa i prate situaciju kod sebe.

ЛОНЧАР О МОГУЋЕМ ПОРАСТУ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ: Локалне самоуправе више да прате ситуацију и да пдмах реагују

Foto: Tanjug

Ukoliko im se povećava broj obolelih od korona virusa, da istog momenta preduzimaju mere, a ne da se "prave da ne vide" i da čekaju odluke republičkog Kriznog štaba.

- Veliki apel za lokalne samouprave da otvore oči 24 sata i vode računa da li im se povećava broj obolelih. Ako se povećava, istog momenta da donose nove mere i da to spreče - rekao je Lončar novinarima u Beogradu.

Lončar je podsetio da lokalne samouprave imaju svoje krizne stabove i epidemiologe, da mogu da donesu odluke i da nema potrebe da čekaju da vide šta će biti u celoj Srbiji i Evropi.

- Za to nemamo vremena i to ne možemo da tolerišemo jer ne želimo da nam se zarazi i umre još veći broj ljudi - rekao je Lončar.

Istakao je da je najvažnije da se nosi maska u zatvorenom prostoru, prevozu. Da se izbegavaju svi skupovi i okupljanja gde ima dosta ljudi, a posebno u zatvorenom ili poluotvorenom prostoru gde se, dodao je, virus najviše širi.

Lončar je naveo je da će prvog oktobra početi period vakcinacije protiv sezonskog gripa i pozvao građane da tu priliku iskoriste i da se vakcinišu.

- Imaćemo najkvalitetnije vakcine da svi oni koji su se i do sada vakcinisali, a i oni koji su u međuvremenu postali rizične grupe, iskoriste tu priliku i da sprečimo da dođe do mešanja sezonskeog gripa i korona virusa pošto će nam to umnogome pomoći da zaštitimo naš zdravstveni sistem i sve naše pacijente jer će imati više prostora za sve one koji čekaju na dijagnostiku, operacije ili na neku drugu vrstu lečenja - dodao je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!