DOKTORKA DARIJA OTKRILA: Evo kako će tačno izgledati prvi septembar i koja se procedura mora ispoštovati na ulasku u školu

Beta

11. 08. 2020. u 21:29

ZAMENICA direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je večeras da je dolazak đaka bez respiratornih infekcija u škole osnov novog režima nastave od septembra u Srbiji.

ДОКТОРКА ДАРИЈА ОТКРИЛА: Ево како ће тачно изгледати први септембар и која се процедура мора испоштовати на уласку у школу

Foto Tanjug

Tokom gostovanja na Radio-televiziji Srbije (RTS), Kisić Tepvačević je naglasila važnost sprovođenja propisanih mera zaštite u borbi protiv korona virusa u školama i dodala da đaci mogu da nose zaštitne maske izrađene od bilo kog materijala.

Kazala je da će prvi dan nove školske godine biti posvećen edukaciji osnovaca i srednjoškolaca o prevenciji korona virusa.

- Prilikom ulaska u školu dete će morati da stavi masku i tako da ide do svoje klupe, mi preporučujemo da se maska nosi stalno. S obzirom na to da će biti smanjena gustina smeštaja, deca će imati svoja četiri kvadratna metra te će masku moći da skinu jer postoji fizična distanca - rekla je Kisić Tepavčivć.

U svim drugim slučajevima, kada deca idu na odmore ili u sanitarne prostorije, moraće da nose maske, dodala je ona.

Ukoliko se simptomi infekcije kod nastavnika ili đaka prvi put primete u školi, nastavnik će prekinuti nastavu i javiti se u kovid ambulantu, a deca će se obraćati nastavniku koji će ih uputiti u sobu za izolaciju, a odatle preuzeti roditelji.

Foto D. Milovanović

Ona je istakla da je pored zdravlja i bezbednosti dece u školama prioritet i omogućavanje kontinuiranog nastavka školovanja.

Govoreći o vakcini protiv korona virusa koja je registovana u Rusiji, Kisić Tepvačević je kazala da nije od značaja poreklo vakcine već njena bezbednost i efikasnost.

Ponovila je da je za uvoz vakcine potrebno da ona dobije sertifikat o bezbednosti srpskih stručnjaka.

Dodala je da Srbija pregovara sa više proizvođača vakcina, sa nekima s kojima je potpisala "memorandum o saradnji" ali nije mogla da kaže o kojim je proizvođačima tačno reč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)