PRKOSE KORONI: U ovom mestu u Srbiji, i pored vanredne situacije, minulog vikenda boravilo 8.000 gostiju

G. Ćirović

28. 07. 2020. u 09:15

UPRKOS epidemiji kovida 19 i vanrednoj situaciji, u Vrnjačkoj Banji je minulog vikenda boravilo oko 8.000 uglavnom domaćih gostiju!

ПРКОСЕ КОРОНИ: У овом месту у Србији, и поред ванредне ситуације, минулог викенда боравило 8.000 гостију

G. Ć.

Epidemiološka situacija u Vrnjačkoj Banji je, prema rečima čelnika lokalne samouprave, stabilna i pod kontrolom.

Prema nezvaničnim podacima, registrovano je ukupno 67 pozitivnih na virus korona, od kojih je troje hospitalizovano u kraljevačkoj Opštoj bolnici, dok su ostali u samoizolaciji, na kućnom lečenju.

Čelnici vrnjačke opštine tvrde da nisu tačne glasine da je Vrnjačka Banja žarište epidemije i utočište za izlaske i noćni provod onih koji beže od korone u velikim gradovima, kao i da je vanredna situacija uvedena isključivo kao mera predostrožnosti zbog velikog broja obolelih pacijenata u okruženju.

- Preduzeli smo sve epidemiološke mere i u ugostiteljskim objektima, hotelima, otvorenim i zatvorenim bazenima, redovno se obavlja dezinfekcija svih javnih površina. Ništa ne prepuštamo slučaju, vodimo računa o zdravstvenoj bezbednosti svakog našeg gosta - kaže Ivan Radović, predsednik Skupštine opštine.

BAZENI OTVORENI

IAKO je uvedena vanredna situacija, otvoreni i zatvoreni bazeni i dalje rade. Obavezno je pridržavanje epidemioloških mera, pre svega fizičke distance između posetilaca.

Smeštajni kapaciteti u najpoznatijoj i najpopularnijoj srpskoj banji ipak nisu potpuno popunjeni. U ovdašnjoj Turističkoj organizaciji kažu da se aranžmani ne otkazuju, već samo odlažu.

- Najviše gostiju imamo za vreme vikenda. Prošla godina je bila rekordna, a sada smo negde na oko 80 odsto popunjenosti. Apelujemo da se poštuju epidemiolške mere, naročito da se nose zaštitne maske i poštuje socijalna distanca. Na naših 30.000 stanovnika epidemiološka slika je i povoljnija nego što se prikazuje jer se u tih šezdesetak zaraženih ubrajaju i ljudi iz drugih gradova koji su vlasnici nekretnina u Vrnjačkoj Banji - kaže Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

Donorstvo je herojstvo