TESLA NAJVEĆA INSPIRACIJA: Dr Nestorović u knjizi "Između dva sveta" o četiri decenije lekarskog rada

D. B. M.

25. 07. 2020. u 07:31

ZAINTERESOVANIH za knjigu "Između dva sveta" prof. dr Branimira Nestorovića ima više od broja odštampanih primeraka. Telefoni su nam se "usijali", a mejl je zatrpan porudžbenicama.

ТЕСЛА НАЈВЕЋА ИНСПИРАЦИЈА: Др Несторовић у књизи Између два света о четири деценије лекарског рада

Foto VN

Ovo nam je juče rečeno u "BC onlajnu", prodavcu knjige poznatog alergologa i pulmologa koji je mnoge osvojio kontroverznim izjavama o aktuelnoj pandemiji i novom virusu.

Nestorović je na svom fejsbuk-profilu napisao da je knjiga "Između dva sveta" njegova biblija:
- Ima 600 strana, i ima i za laike i za lekare zanimljivih tema.
Član Kriznog štaba u novoj knjizi nije pisao o borbi savirusom korona, već je sabrao svoje četrdesetogodišnje iskustvo iz lekarske prakse. Nestorović nije običan lekar, uveren je da su sreća i duša osnov zdravlja i da sve što se u telu dešava počinje od emocija. U knjizi je pisao o sudaru svetova klasične i tradicionalne medicine, veri, bez koje nema uspeha, pozitivnom stavu prema životu, ishrani kao moćnom faktoru zdravlja, vodi, Nikoli Tesli kao njegovoj velikoj inspiraciji, šamanskoj medicini...
- Ono što je Tesla radio je sublimacija svega što se dešava u ljudskom životu - izjavio je Nestorović u promotivnom intervjuu objavljenom na sajtu distributera. - Bio je neverovatno spiritualan i najviše je uticao na mene, kao i engleski biolog Rupert Šeldrejk sa Oksforda, genijalan tip koga u savremenoj nauci tretiraju da nije normalan. On je eksperimentalno dokazao teorije takozvanih bioloških polja i telepatske veze.
Nestorović je u knjizi pokušao da objasni zašto je važno imati pozitivan stav prema životu i da ne treba gledati život kao na seriju tragedija:
- Ljudi su stvorili naviku crnog razmišljanja, a ja uvek podvlačim da se treba boriti protiv negative i verovatno nerviram one koji ne vole optimizam. Normalna osoba voli život i ljude, nervira me odbijanje nekih da prihvate optimističnu stranu života. Inficirani su vestima. Kad slušate negativne vesti i vama je tako u glavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave