BRNABIĆ: Iza nas je težak dan, najveći rast zaraženih u Beogradu i Novom Sadu, protesti dolaze na naplatu (VIDEO)

Novosti online

16. 07. 2020. u 14:36

U SRBIJI su od virusa korona u poslednja 24 sata obolele 383 osobe, preminulo je 13 pacijenata, saopšteno je na konferenciji za novinare Kriznog štaba za suzbijanje epidemije.

БРНАБИЋ:  Иза нас је тежак дан, највећи раст заражених у Београду и Новом Саду, протести долазе на наплату (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

-Iza nas je težak dan. Najveći rast zaraženih je u Beogradu i Novom Sadu, nestabilna je situacija u Kraljevu-rekla je premijerka Ana Brnabić.


-Smirivanje situacije vidimo u Šapcu i Novom Pazaru. To nam daje razlog za optimizam-rekla je premijerka.

-Beograd smo proteklih nekoliko dana imali stabilniji, ali se u protekla dva dana pogoršala situacija-rekla je Brnabić.

-Građani su zaista disciplinovani, u najvećoj meri poštuju apele Kriznog štaba i mere. Znam da ćemo videti rezultat mera koje smo donosili-izrazila je nadu premijerka.
 
VLADA USVOJILA NOVE MERE

Premijerka Ana Brnabić saopštila je da je vlada na današnjoj sednici usvojila nove mere u borbi protiv širenja korona virusa, koje od sutra stupaju na snagu.

Na konferenciji za štampu ona je kazala da su usvojene mere obavezno nošenje maske u zatvorenim prostorima što važi za celu Srbiju, bez obzira da li su lokalne vlasti proglasile vanrednu situaciju.

Dalja mera je zabrana organizovanog okupljanja od više od 10 ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Usvojena je preporuka nošenja maski na otvorenom, uz obavezu tamo gde nije moguće držati distancu od 1,5 metara. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE

Ana Brnabić / Foto Tanjug


EVO KO ĆE KONTROLISATI DA LI NOSIMO MASKE I POŠTUJEMO RAZMAK

Poštovanje novih mera u borbi protiv korona virusa, koje su u obavezi od sutra da primenjuju građani Srbije, kontrolisaće krizni štabovi na lokalu i komunalna policija, ali pre svega inspekcija, rekla je premijerka Ana Brnabić.

- Ne postoji zemlja sa dovoljno inspektora koja može da iskontroliše sve mere. Zato je važna disciplina građana - rekla je Brnabić. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE

 
PROTESTI DOLAZE NA NAPLATU

Rast broja zaraženih korona virusom posledica je protesta koje smo imali i to nam sad dolazi na naplatu, rekla je premijerka Ana Brnabić.

-Za mene je ovo očekivano-rekla je Brnabić.

Brnabić kaže da je dobro što protesti nisu dugo trajali i da se očekuje uskoro da ponovo vidimo pad broja zaraženih.

Brnabić je izrazila uverenje da će se to odraziti i na brojeve novozaraženih narednih dana, kao i da će se pritisak na zdravstveni sistem smanjiti.

 
DIREKTOR KBC ZEMUN: U BOLNICAMA 10 ODSTO VIŠE PACIJENATA NEGO JUČE

DIREKTOR KBC "Zemun" Dragoš Stojanović izjavio je danas da je optimističan da će se broj zaraženih smanjivati u narednom periodu, zbog odgovornosti građana koji nose maske i drže distancu, ali je i oprezan kada to kaže jer je već danas do 15 časova u bolnicama 10 odsto više pacijenata nego juče.

Dragoš Stojanović /  Foto Tanjug

Na konferenciji za medije, Stojanović je rekao da se vizite u bolnicama rade tri puta dnevno i dodao da je jutros u 8 časova, tokom prve vizite, bilo oslobođeno 10 kreveta u kovid bolnicama u Beogradu. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE


PITALI SU PREMIJERKU ŠTO NE NOSI MASKU, OVO JE NjEN ODGOVOR

Premijerka Ana Brnabić kaže da nosi masku sve vreme, na sednicama vlade, sastancima, a da je razlog što danas na pres konferenciji nije imala masku na licu - želja da razgovor sa novinarima bude lakši, da govori razgovetnije, a pritom su, primetila je, svi na bezbednoj udaljenosti. Više o tome čitajte OVDE

Srđa Janković / Foto Tanjug


VELIKI BROJ MLADIH LEKARA I SESTARA DOBIĆE ZAPOSLENjE

Direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović kaže da će veliki broj mladih lekara, sestara i drugog medicinskog osoblja dobiti zaposlenje, kao i da je tokom prvog talasa epidemije korona virusa već dosta njih dobilo posao.

-Minsitarstvo zdravlja je u prethodnom periodu kada smo imali prvi talas korone zaposlilo veliki broj lekara i sestara i ostalog osoblja za rad svih bolnica u Srbiji-rekao je Stojanović i dodao da je povećanje broja zaposlenih došlo u pravo vreme.

Navodi da je u KBC Zemun u prethodnom talasu zaposleno 50 lekara i 80 sestara, što je bilo oko 15 odsto u odnosu na broj zaposlenih, koji su raspoređeni tamo gde je to bilo potrebno.

Sada su svi oni u borbi sa korona virusoma, rekao je on i dodao da će kada budu redovne okolnosti oni biti raspoređeni tamo gde mogu da daju najveći doprinos, u skladu sa njihovim specijalnostima i za šta su opredljeni.

Foto Tanjug

-Velika stvar je što smo zaposlili srednji medicinski kadar, koji nam je sada okosnica-rekao je on i zahvalio i nemediciskom osoblju bez kojeg ne bi mogla da se doprema hrani, boce sa kiseonikom i drugo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni