KINESKI VOZ ''SOKO'' JUČE STIGAO U SRBIJU: Voziće od Novog Sada do Subotice, do kraja godine očekuje se puštanje u saobraćaj

Милица Шкорић
Milica Škorić

30. 04. 2024. u 12:02

MAKETA kineskog "Sokola" bila je prikazana pre tri dana u Bačkoj Topoli prilikom spajanja poslednjeg koloseka na brzoj pruzi Novi Sad – Subotica, a sada je voz brendiran kao "Soko" i stigao u Srbiju.

КИНЕСКИ ВОЗ СОКО ЈУЧЕ СТИГАО У СРБИЈУ: Возиће од Новог Сада до Суботице, до краја године очекује се пуштање у саобраћај

Foto: Printskrin/Jutjub/HZCAR-Croatia/trains

Da podsetimo, srpska delegacija potpisala je prošle godine sporazum o kupovini vozova sa kineskom kompanijom CRRC Changchun.

Kako je predsednik juče izjavio, u Srbiju su stigli novi vozovi iz Kine što je prvi put da je kineski električni brzi voz sa brzinama od 200 kilometara na sat izvezen u Evropu.

Vozovi koji uključuju 20 vagona, podeljenih u pet kompleta, saobraćaće između Srbije i Mađarske, navedeno je tada.

Predsednik je najavio da se za tri ili četiri meseca završava pruga Beograd - Subotica u potpunosti, a da bi mogla već u decembru da bude puštena u saobraćaj.

BONUS VIDEO: TREBALO JE DA PROĐE 50 GODINA, DA BI JE ZAVRŠIO ALEKSANDAR VUČIĆ - "Novosti" sa Vesićem na Prokopu

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)