PRODUŽENI VIKEND NA IZMAKU: Kada su sledeći neradni dani u Srbiji?

Novosti online

18. 02. 2024. u 09:49

ZA nama su četiri neradna dana, tačnije produženi vikend zbog Dana državnosti.

ПРОДУЖЕНИ ВИКЕНД НА ИЗМАКУ: Када су следећи нерадни дани у Србији?

Foto A. Delić

Sledeći neradni dani padaju dva meseca kasnije. Praznik rada, koji se obeležava 1. i 2. maja, što su sreda i četvrtak, spojiće se sa neradnim danima za Uskrs od 3. do 6. maja. Tako da će prvi radni dan biti utorak 7. maja.

Hrišćanske zajednice koje slave Uskrs ranije imaće slobodno od 29. marta do 1. aprila.

Pripadnici islamske zajednice imaju pravo na neradne dane povodom prvog dana Ramazanskog bajrama 10. aprila i prvog dana Kurbanskog bajrama 16. juna.

Nakon letnjih odmora, sledeći praznik pada na jesen, tačnije 11. novembra kada se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, koji pada u ponedeljak.

Jevrejska zajednica obeležava 12. oktobar, odnosno praznik Jom Kipur. Oni koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru, kao i uvek, imaju slobodan dan 25. decembra.

U ovoj školskoj godini, osnovci i  srednjoškolci imaće četiri raspusta, dok će učenici u Vojvodini imati tri. Školskim kalendarom je predviđeno da đaci u Srbiji imaju jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust, dok učenici u Vojvodini nisu imali jesenji raspust.Kalendarom je predviđeno da prolećni raspust ove godine počne u ponedeljak, 29. aprila, a da se završi u ponedeljak, 6. maja. Spojeno sa vikendima đaci će imati pauzu od 10 dana. 

Za učenike od prvog do sedmog razreda letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna, a završava se u petak, 30. avgusta.

Za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, a završava se u petak, 30. avgusta.

Inače, u Srbiji važe dva školska kalendara. Za škole na teritoriji Vojvodina kalendar donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, dok za ostatak Srbije kalendar donosi Ministarstvo prosvete, piše Informer.

BONUS VIDEO: SLANINIJADA U KAČAREVU: Pogledajte atmosferu - okreću se prasići, narod se okupio u velikom broju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)